NÄKÖISLEHTI: Lue tästä Rantalakeuden Kesä -julkaisu maksutta

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tyrnävä jakoi ison nipun avus­tuk­sia – yh­teis­sum­ma yli 36 000 euroa

Tyrnävä

Kuluvan vuoden kulttuuri-, liikunta- ja nuorisotoimen avustukset sekä yhteisöjen toiminta-avustukset on myönnetty hakemusten perusteella.

Kulttuuritoimen avustuksia saivat Käsityöperinteen vaalijat, Limingan seudun musiikkiopiston tukiyhdistys, MLL:n Tyrnävän yhdistys, Markkuun seudun kyläyhdistys, Murron nuorisokuoro, Temmeksen kotiseutuyhdistys, Temmeksen kyläyhdistys, Tyrnävän kotiseutu- ja museoyhdistys sekä Paavo Niskasaari.

Avustussummat ovat pääosin 200 tai 300 euron suuruisia. Avustusten yhteissumma oli 2 200 euroa.

Avustuksia myönnettäessä on arvioitu hakijan toiminnan merkittävyyttä, näkyvyyttä, laatua ja omatoimisuutta osana kunnan kulttuuritoimintaa.

Liikuntatoimen perusavustukset esitetään jaettavaksi Tyrnävän hevosjalostusyhdistykselle, Tyrnävän koiraharrastajille, Tyrnävän Palloseuralle, Tyrnävän Tempaukselle sekä Voimistelu- ja urheiluseura Temmeksen Tarulle.

Avustusten yhteissumma on 10 000 euroa, josta isoimmat avustukset saivat TyPs (4 400 euroa) ja TyTe (4 000 euroa).

Jakoperusteena käytetään liikuntalakia ja -asetusta sekä opetusministeriön ja kunnallisliiton soveltamisohjeita. Perusavustuksen myöntämisen perusteena käytetään myös edellisenä vuonna pidettyjen harjoitusten lukumäärää ja osallistujien määrää sekä alkaneen toimintakauden suunnitelmia.

Nuorisotoimen avustuksia myönnettiin yhteensä 5 500 euron edestä. Tyrnävän 4H-yhdistys sai 4 000 euroa, ML:n Tyrnävän yhdistys 1 000 euroa ja Murron nuorisokuoro 500 euroa.

Avustuksia myönnetään toimintaan, joka edistää ja tukee nuorten omatoimisuutta, aktiivista kansalaisuutta ja parantaa osallisuutta.

Tyrnäväläisille yhdistyksille myönnettiin toiminta-avustuksia yhteensä 19 000 euron edestä yhteensä 18 eri yhdistykselle.

Suurimman avustuksen sai Tyrnävän 4H-yhdistys, 10 000 euroa. Tyrnävän Mustavariksille myönnettiin 1 100 euron avustus.

Muut avustusta saaneet yhdistykset olivat Eläkeliiton Temmeksen ja Tyrnävän yhdistykset, Tyrnävän eläkeläiset, MLL:n Temmeksen ja Tyrnävän yhdistykset, Murron nuorisokuoro, Temmeksen kotiseutuyhdistys, Tyrnävän kotiseutu- ja museoyhdistys, Tyrnävän Martat, Tyrnävän reserviläiset, Tyrnävän sydänyhdistys sekä Markkuun seudun kyläyhdistys, Suutarinkylän-Ylipään kyläyhdistys, Temmeksen kyläyhdistys, Tyrnävän kirkonkylän kyläyhdistys sekä Murron kylätoimikunta. Näiden yhdistysten saamat avustukset vaihtelivat 200 ja 800 euron välillä.

Joidenkin järjestöjen on vielä toimitettava kunnalle hakemuksesta puuttuneita liitteitä avustuksen saamiseksi.