Ran­ta­la­keus jälleen viiden parhaan yk­si­päi­väi­sen pai­kal­lis­leh­den jou­kos­sa Suo­mes­sa – ­voit­ta­ja selviää 11. mar­ras­kuu­ta Sei­nä­joel­la jär­jes­tet­tä­vil­lä Suu­ril­la Leh­ti­päi­vill­lä

Rantalakeus
-

Rantalakeus on päässyt jälleen kerran finaaliviisikkoon Uutismedian liiton järjestämässä paikallismediakilpailussa tänä vuonna. Muut finalistit ovat Kalajokiseutu, Lauttakylä, Perhonjokilaakso ja Sydän-Satakunta.

Viime vuonna Rantalakeus sijoittui kilpailussa toiselle sijalle

Kahdesti tai useammin viikossa ilmestyvien lehtien sarjan kärkiviisikko on Raahen Seutu, Alasatakunta, KMV-lehti, Suur-Keuruu ja Västra Nyland.

Voittajat julkistetaan 11. marraskuuta Suurilla Lehtipäivillä Seinäjoella. Lehtien kolmen kärjen lisäksi palkitaan parhaat paikallislehtijutut kahdessa sarjassa.

Suurilla Lehtipäivillä palkitaan myös kaupunkilehtien parhaimmisto. Kärkiviisikossa ovat Uusi Rovaniemi, Epari, Hämeenlinnan kaupunkiuutiset, Vantaan Sanomat ja Viikkosavo.

Rantalakeus, Raahen Seutu ja Uusi Rovaniemi ovat Kaleva Median julkaisuja.

– Kovatasoinen Paikallismediakilpailu oli tänä vuonna entistäkin tasaisempi. Erot lehtien välillä ovat pieniä, ja tuomaristo joutuikin kovan paikan eteen. Finalisteiksi valittiin lehdet, joissa painettu lehti ja verkkopalvelu muodostavat tuomariston mielestä parhaan kokonaisuuden. Paikallismedialla on tärkeä rooli omassa yhteisössään ja lukijoidensa arjessa – kaikissa kanavissa, Uutismedian liiton järjestöpäällikkö Ilona Hannikainen kertoo.

Uutismedian liiton järjestämään Paikallismediakilpailuun voivat osallistua liiton jäsenlehdet. Tänä vuonna kilpailuun osallistui 80 lehteä. Tuomaroinnista vastasivat Haaga-Helia ammattikorkeakoulun journalismin opiskelijat ohjaajinaan Reetta Nousiainen ja Sari Tiiro sekä päätoimittajat Nina Tuomikoski ja Timo Simula.