Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ou­lun­sa­los­sa vie­te­tään taas en­tis­ajan joulua en­tis­ajan mark­ki­na­hen­ges­sä – luvassa myös oh­jel­maa tu­lis­hows­ta jou­lu­sa­tui­hin

Oulunsalossa on järjestetty jo pitkään perinteiset joulumarkkinat.
Oulunsalossa on järjestetty jo pitkään perinteiset joulumarkkinat.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Entisajan joulumarkkinat järjestetään Oulunsalon kotiseutumuseon ja seurakuntakeskuksen pihapiireissä ensi viikonvaihteessa 19. – 20. marraskuuta, tiedottaa Kotiseutuseura Oulunsalo.

Markkinoilla on lähes sata myyjää, joiden myyntipisteiltä löytää jouluisia herkkuja ja leivonnaisia sekä käsintehtyjä, aitoja ja jouluisia tuotteita.

Markkinoilla on useita yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Esimerkiksi partiolippukunta Oulunsalon Norret esittäytyvät omalla tulipaikallaan.

Markkinoilla on kahden päivän aikana erittäin monipuolista ohjelmaa. Markkinaväki voi muun muass kuunnella joulusatuja, tavata joulupukin, ihailla alpakoita, laulaa yhteislauluja ja nauttia tulishowsta.

Kotiseutumuseo on avoinna ja sinne on tuodaan entisajan joulutunnelmaa koristeluineen. Oulunsalon kirkossa on lauantaina konsertti kello 16 markkinapäivän päätteeksi.

Markkinoiden periaate ja tarkoitus on parantaa lisätä yhteisöllisyyttä, vahvistaa kotiseutuhenkeä ja tuoda iloa pimeään aikaan ennen joulua. Markkinat tarjoavat mahdollisuuden hyväntekeväisyys- ja harrastusjärjestöille varainkeruuseen.

Joulumarkkinat järjestää Kotiseutuseura Oulunsalo ry yhdessä Museo- ja tiedekeskus Luupin ja Kulttuuritalo Valveen sekä Oulunsalon seurakunnan kanssa. Mukana on myös muita paikallisia toimijoita ja järjestöjä.

Aiempina vuosina markkinoilla on käynyt jopa 10.000 vierasta.