Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­toam­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni

Kehitys syntyy pit­kä­jän­tei­syy­del­lä: Aja­xis­sa sydän sykkii ter­veel­le ur­hei­lul­le, sanoo Antti

Kempele

-
#Kempele

Suomen palloliitto palkitsi joulukuun alussa jalkapallokauden perinteisessä päätösgaalassa Captain’s Ballissa Ajax-Sarkkirannan vuoden Grassroots-seurana. Tämä vuosittain jaettava palkinto on tunnustus kasvatustyölle, yhteistyölle, ja harjoittelu- ja peliolosuhteiden kehitykselle.

Ylpeydellä voidaan sanoa, että seuran vuodesta 1997 aloitettu pitkäjänteinen työ kantaa hedelmää.

Ajax-Sarkkirannassa sydämemme sykkii terveelle urheilulle, jonka parissa olemme saaneet hyviä kokemuksia ja uskoa elämään, ystävyyksiä ja onnistumisen tunteita, toki myös takaiskuja ja tappioita, mutta nekin kuuluvat urheiluun ja ihmisenä kasvamiseen.

Haluan osoittaa palkinnon kaikille seuratyöhön matkan varrella osallistuneille - seuratoimijoille, vanhemmille ja yhteistyökumppaneille.

Menestys ja huomio kansallisella tasolla on saavutettu seuran laaja-alaisella jalkapallon lapsi- ja nuorisotyöllä. Halumme auttaa tyttöjä ja poikia saavuttamaan oman unelmansa niin kilpajalkapallossa, jossa on joukkueitamme nähty suomen huippujoukkueiden kanssa taistelemassa turnausvoitoista kuin myös matalan kynnyksen harrastustoiminnassa, jossa jokainen voi toteuttaa itseään ilman kilpailullisia paineita.

Toimintamme päätavoitteena on mahdollistaa lapsille, nuorille ja aikuisille laadukas harrastustoiminta jalkapallon parissa.

Urheiluharrastuksen ohessa tärkeää seuratyössä on kasvatustyö - kasvatamme nuorista pelaajistamme paitsi mahdollisimman hyviä jalkapalloilijoita ja urheilijoita, niin tarjoamme turvallisen ympäristön kehittyä ihmisenä.

”Urheilussa ja seuratoiminnassa pelkästään voittoon asetettu tavoite ei ole kestävä. Saavutuksia voidaan parantaa omien vahvuuksien ja voima­-varojen kehittämisellä.”

Pelin, vastustajien, toimihenkilöiden ja tuloksen kunnioitus, yhdessä pitkäjänteisen työn ohella antaa eväät myös kenttien ulkopuolella toimimiseen.

Ajax-Sarkkirannan joukkueiden kansallinen menestys on vuosi toisensa jälkeen ollut hyvin nousujohteista.

Pitkäjänteinen nuorisotyö on nähtävissä kehittyvänä menestyksenä esimerkiksi eri turnauksissa ja kansallisissa kehittymisenseuranta tapahtumissa seuran edustajia on entistä suurempi määrä.

Seuran positiiviseen mielikuvaan liittyy oikea arvomaailma sekä kokonaisvaltainen kasvatustyö.

Urheilussa ja seuratoiminnassa pelkästään voittoon asetettu tavoite ei ole kestävä. Saavutuksia voidaan parantaa omien vahvuuksien ja voimavarojen kehittämisellä.

Jalkapalloseuran työ on tunnustuksesta huolimatta jatkuvaa kehittämistä. Jatkuvuuden turvaamiseksi on tärkeää saada varsinkin nuorempiin ikäluokkiin pelaajia ja tavoitteena on se, että tulevaisuudessa meillä on entistä runsaammin pelaajia vielä vanhimmissakin juniori-ikäluokissa.

Yhteistyö niin jalkapallossa, olosuhteiden kehityksessä kuin yli lajirajojen on avain kehittyvään toimintaan.

Haluan kiittää kaikkia lukijoita, tukijoita ja ystäviä vuodesta 2021 ja toivottaa kaikille Ajaxlaisille, juniori- ja aikuispelaajille, valmentajille, joukkueenjohtajille, huoltajille, vanhemmille, isille, äideille, kotiväelle, mummoille, papoille, siskoille, veljille, kummeille, kaimoille, uusille ja vanhoille pallokerholaisille, perhefutaajille, yhteisjoukkueille, yhteistyöseuroille, koko jalkapalloperheelle mukavaa, rauhallista ja rentouttavaa joulun aikaa sekä onnellista ja jalkapallon täyteistä uutta vuotta 2022.

Antti NäykkiKirjoittaja on kempeleläinen jalkapalloilevan perheen isä ja Ajax-Sarkkiranta ry:n puheenjohtaja.