Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Työl­li­syys­pal­ve­lut siir­ty­vät kuntiin vasta maa­lis­kuus­sa – TE-kes­kuk­set eivät eh­ti­neet vauh­tiin mukaan

Rantalakeus

Työllisyyspalveluiden siirtyminen kuntien hoidettavaksi Tyrnävällä, Limingassa, Lumijoella, Kempeleessä, Hailuodossa ja Oulussa ei toteudukaan vielä ensi vuoden alussa, niin kuin alunperin suunniteltiin.

Työllisyyden kuntakokeilun aloitus siirtyy maaliskuun alkuun.

Eduskunnan työelämä- ja tasa-arvovaliokunta linjasi, että aloitusta on siirrettävä, koska kokeilukuntiin ei vuoden alkuun mennessä ehditä siirtää henkilöstä työ- ja elinkeinotoimistoista. Siirtoa puolsi myös se, ettei elinkeinotoimistojen asiakastietojärjestelmä URAa saada kunnissa vielä vuodenvaihteessa käyttöön. Se aiheuttaisi puutteellisia ja vääriä työttömyysetuuksia koskevia ratkaisuja.

Työllisyyden kuntakokeilussa kunnat vastaavat työllisyyspalveluiden tarjoamisesta sellaisille työttömille työnhakijoille, jotka eivät ole oikeutettuja ansiopäivärahaan. Kunnan asiakkaiksi siirtyvät myös kaikki alle 30-vuotiaat työnhakijat.

– Olisimme olleet kunnassa muuten valmiita, mutta ilman TE-toimistosta siirtyvää henkilöä emme olisi voineet kokeilua aloittaa, sanoo työhönvalmentaja Annukka Hanni-Niemikorpi Limingan kunnasta.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Kempeleen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin