Nyt vietetään Muistiviikkoa: Mitä mies ajat­te­lee, kun saa muis­ti­sai­raus­diag­noo­sin työi­käi­se­nä? Lue kem­pe­le­läi­sen Teuvon tarina

Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan! Katso ai­ka­tau­lut ja ohjeet täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Tu­pok­sen alue­verk­ko­toi­mi­tuk­sen pää­toi­mit­ta­jak­si Pihla Hin­tik­ka – "Mie­les­tä­ni osaan kir­joit­taa ja kir­joit­ta­mi­sel­la voin vai­kut­taa"

Tupoksen yhteinäiskoulun oppilaat hääräävät toimitustyössä jälleen Uutisten viikolla kuun taitteessa.

Liminka
Pihla Hintikka lähtee luotsaamaan Tupoksen alueverkkotoimitusta viikolla viisi.
Pihla Hintikka lähtee luotsaamaan Tupoksen alueverkkotoimitusta viikolla viisi.
Kuva: Tiina Jokinen

Tupoksen yhtenäiskoulun alueverkkotoimituksen päätoimittajaksi valittiin Pihla Hintikka.

– En kyllä yhtään osannut odottaa, että minut valittaisiin päätoimittajaksi, mutta kun minua ehdotettiin niin totesin, että miksipä sitä ei koittaisi ja lupauduin. Luvassa on varmasti mielenkiintoinen pesti, Hintikkaa summaa tuntojaan heti järjestäytymiskokouksen jälkeen.

Yhdeksäsluokkalainen tuore päätoimittaja seuraa maailman menoa myös vapaa-ajallaan.

– Radiouutisia tulee kuunneltua aina kun on autossa ja luen myös puhelimella juttuja sekä seuraan Instagramissa Ylen uutisia. Maailman tapahtumat kiinnostavat.

Tulevalle uutisten viikolle on jo tehty pohjatyötä. Parhaillaan työn alla on artikkeli vaateteollisuudesta ja sen haitoista.

– Koen, että pikamuodista ja sen epäkohdista on tärkeää kirjoittaa. Esimerkiksi työoloista ja lapsityövoimasta. Mielestäni osaan kirjoittaa ja kirjoittamisella voin vaikuttaa.

fakta

Tupoksen alueverkkotoimitus

Päätoimittaja: Pihla Hintikka

Uutispäällikkö: Veikka Joensuu

Tuottajat: Sanni Ollikainen ja Milja Nevalainen

Toimittajat: Petra Puhakka, Alma Nevalainen, Elina Romppainen, Silvia Sippala, Niklas Hekkala ja Olli Porola

Uutisten viikolla, viikolla viisi, Tupoksen alueverkkotoimitus toimittaa ajankohtaisia uutisia, jotka julkaistaan myös Rantalakeuden verkkosivuilla.

Valmisteluihin on kuulunut kielenhuoltoa, uutissivustojen tutkimista, tekstityyppien läpikäyntiä sekä toimittajan työtä ohjaavan journalistin ohjeisiin paneutumista.

– Ohjeet ovat loogisia ja ohjeiden noudattamiselle on hyvä syy, Hintikka summaa.

Päätoimittajan pestiin kuuluu johtaa toimitusta sekä esitellä toimintaa, lisäksi päätoimittajan kuuluu kirjoittaa pääkirjoitus.

– Pääkkäri vähän jännittää, että mitähän siitä tulee. Aihetta en ainakaan vielä tiedä, mutta eiköhän se jokin ajankohtainen aihe tule olemaan.

Hintikalla ei ole syytä huoleen, sillä opettajien sekä muiden oppilaiden lisäksi toimituksen tukena on Rantalakeuden päätoimittaja Sauli Pahkasalo. Tupoksen koulu on toiminut Rantalakeuden mediayhteistyökouluna jo useamman vuoden ajan.

– Uutisten viikko näkyy oppilaiden arjessa, vaikka ei toimituksessa olisikaan, sillä aina uutisten viikolla on muun muassa Wilmaan tullut paljon kyselyitä oppilaille vastattavaksi ja käytävillä näkyy paljon kameroita. Olen todella innoissani, kun pääsen tekemään nyt itse.

Uutisten viikko päättyy Rantalakeuden verkkosivuilla nähtävään livelähetykseen, joka alkaa kello 10. Lähetys lähetetään Tupoksen yhtenäiskoulun kirjastolta ja kestää noin kaksi tuntia.

Tupoksen alueverkkotoimitus vuosimallia 2023.
Tupoksen alueverkkotoimitus vuosimallia 2023.
Kuva: Tiina Jokinen