Mainos: Tilaa tästä Rantalakeus Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Suuri ta­lous­il­ta tuo si­joit­ta­jat Li­min­kaan – yrit­tä­jil­le on nyt tar­jol­la ra­hoi­tus­neu­von­taa ja tietoa uusista ra­hoi­tus­työ­ka­luis­ta

Liminkalaisten lisäksi myös lumijokiset ja tyrnäväläiset yrittäjät ovat tervetulleita.

Liminka
Yritys- ja sijoittumisasiantuntija Kaj Sartorisiio on järjestämässä Suurta talousiltaa Limingassa. Jos kokemukset ovat hyviä, tapahtuma saa jatkoa.
Yritys- ja sijoittumisasiantuntija Kaj Sartorisiio on järjestämässä Suurta talousiltaa Limingassa. Jos kokemukset ovat hyviä, tapahtuma saa jatkoa.
Kuva: Jonna Lehtomaa

Yrittäjille on luvassa aimo annos rahoitusneuvontaa ja kontakteja, kun Liminganlahden luontokeskuksessa järjestään Suuri talousilta 8. helmikuuta. Paikan päälle on lupautunut kymmenkunta rahoituslaitosta ja pääomasijoittajaa kertomaan yrittäjille tarjolla olevista rahoitusmahdollisuuksista.

– Tilanne on yrittäjille tällä hetkellä hankala. Rakentaminen on kallista, mutta investoinnit on kuitenkin hoidettava. Aloimme miettiä, mitä yrittäjien eteen voisi tehdä, alustaa yritys- ja sijoittumisasiantuntija Kaj Sartorisio Limingan kunnasta.

– Halusimme tuoda rahoituslaitokset lähelle, jotta yrittäjien kynnys tavata heitä olisi mahdollisimman matala.

Paikalle ovat tulossa muun muassa Finnvera, Pohjois-Pohjanmaan ely-keskus JTF- ja EAKR-rahoituksineen, Maaseuturahasto, Nouseva Rannikkoseutu, Business Finland, Osuuspankki, Säästöpankki Optia, Danske Bank, Nordea sekä pääomasijoittajista Osuuskunta Arvo ja Nordic Option.

Aluksi rahoituslaitokset pitävät auditoriossa lyhyehkön alustuksen. Alustusten jälkeen yrittäjät pääsevät keskustelemaan rahoituslaitosten kanssa näiden ständeille.

Sartorision mukaan tällaisen tapahtuman järjestäminen on nyt hyvin ajankohtaista.

Julkishallinnon puolella on käynnistynyt uusi ohjelmakausi, ja Pohjois-Pohjanmaalle on luvassa ennätysmäärä euroja. Pankeille ja Finnveralle on taas tullut uusia rahoitustyökaluja.

– Hankepuolella saa taas tietoa siitä, millaista rahoitusta on tarjolla ja mihin tarkoituksiin. Jos yrityksellä on vähänkään mahdollisuuksia kansainväliseen toimintaan, apua voi löytyä Business Finlandilta.

Paikan päälle voivat tulla yrittäjät toimialasta riippumatta – ja myös yrityksen perustamista suunnittelevat. Ilmoittautumislinkit tulevat Limingan kunnan sivuille. Tapahtuma on ilmainen.

Suuri talousilta on myös ensimmäinen päänavaus Limingan kunnan yritysneuvontayhteistyölle Lumijoen ja Tyrnävän kuntien kanssa.

– Kun tuomme Liminkaan tällaisen osaajajoukon, miksi siitä eivät voisi hyötyä myös naapurikuntien yrittäjät? Emme kisaa keskenämme, vaan luomme yrittäjille mahdollisuuksia, Sartorisio painottaa.

Inflaatiosta ja kohonneista kustannuksista huolimatta Limingassa perustettiin viime vuonna 96 uutta yritystä. Toimintansa lopetti 27 yritystä, joista viisi vaihtoi toiminimen osakeyhtiöksi.

– Yritystoiminnan lopettaneita ei ollut yhtään sen enempää kuin muinakaan vuosina. Miksikö? Liminkalaiset yrittäjät ovat sitkeitä. Muuta selitystä en tähän keksi, Sartorisio toteaa.