Lukijakilpailu: Keksi Ran­ta­la­keu­den ka­rit­sal­le nimi ja voita lah­ja­kort­ti!

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Ruu­ti­kan­gas pääsi ta­kai­sin lii­kun­ta­ra­ken­ta­mi­sen kär­ki­hank­keek­si – Opetus- ja kult­tuu­ri­mi­nis­te­riön ra­hoi­tus­suun­ni­tel­mas­sa on ensi vuo­del­le mer­kit­ty 750 000 euroa

Liminka

Ruutikankaan ampumaurheilukeskus on päässyt Opetus- ja kulttuuriministeriön valtakunnallisesti merkittävien liikuntapaikkarakentamisten rahoitussuunnitelmaan.  Rahoitussuunnitelmassa Ruutikangasta varten on varattu 750 000 euroa vuodelle 2023.

Muut kärkihankkeet ovat Myllypuron jääurheilukeskus, Jyväskylän Hippos ja Kuortaneen uinnin valtakunnallinen harjoituskeskus.

– Olemme erittäin tyytyväisiä, että OKM:n nosti meidät takaisin kärkihankkeeksi ja myönsi rahoitusta vuodelle 2023. Tämä on meille erittäin tärkeää, sanoo Ruutikangas Oy:n toimitusjohtaja Timo Haataja.

– Limingan ja Lumijoen kuntien tuki on ollut tälle hankkeelle elintärkeä ja ilman niitä hanke ei olisi edennyt tässä mittakaavassa, Haataja sanoo.

Hän haluaa kiittää kaikkia hankkeen eteen ponnistelleita, mutta erityisesti Ari Haatajaa ja Marko Pietilää. 

– Heidän pyyteetön työnsä on ollut hankkeelle korvaamatonta.

Haatajan mukaan katseet ovat nyt huhtikuussa, jolloin ampumaurheilukeskuksen rakentamista jatketaan.

– Suunnittelu alkaa välittömästi ja valmista pitää suunnitelmien osalta olla helmikuun puoleen väliin mennessä. Nyt meillä on selkeä näkyvyys vuoden 2024 kivääripracticalin MM-kilpailuja ajatellen ja pystymme tarjoamaan kilpailijoille vaadittavan tasoiset suorituspaikat.

Ruutikangas tippui liikuntapaikkojen kärkihankkeiden 2022-2025 listalta vuosi sitten. Kuluneelle vuodelle Ruutikankaalle oli merkitty 900 000 euron varaus.

Nyt hyväksyttyyn rahoitussuunnitelmaan esitettiin yhteensä 121 liikuntapaikkahanketta, joista 41 hyväksyttiin. Niistä 24 oli uudisrakennuskohteita tai  laajennuksia, yhdeksän perusparannuskohteita ja yhdeksän hanketta sisältää sekä uudisrakentamista että perusparannusta.