Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Ran­ta­la­keu­den ja Tu­pok­sen me­dia­kou­lu-yh­teis­työ saa val­ta­kun­nal­lis­ta nä­ky­vyyt­tä – syk­syl­lä val­mis­tuu opas, yh­teis­työ esillä myös se­mi­naa­ris­sa ja Suu­ril­la Leh­ti­päi­vil­lä

Liminka
Tupoksen koulun yhdeksäsluokkalaisten alueverkkotoimitus työn touhussa helmikuussa 2021. Päätoimittajina työskentelivät Vesa Jokela ja Nelli-Noora Virpi.
Tupoksen koulun yhdeksäsluokkalaisten alueverkkotoimitus työn touhussa helmikuussa 2021. Päätoimittajina työskentelivät Vesa Jokela ja Nelli-Noora Virpi.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Rantalakeuden ja Tupoksen koulun tekemä mediayhteistyö saa tänä syksynä laajaa valtakunnallista näkyvyyttä.

Rantalakeuden ja koulun kehittämä Uutisten viikon alueverkkotoimitusidea halutaan Uutismedian liiton toimesta valtakunnalliseksi toiminnaksi. Tänä syksynä valmistuu aiheen tiimoilta kouluille ja paikallislehdille tehtävä opas.

Nuorten pyörittämä alueverkkotoimitus on tuottanut Uutisten viikon aikana (entinen Sanomalehtiviikko) sisältöä Rantalakeuden verkkoon. Viikko on huipentunut suoraan lähetykseen koululta. Ensi vuonna kokonaisuus toteutetaan kolmannen kerran.

Lisäksi yhteistyö ja Tupoksen koulun mediatoiminta on esillä aiheen tiimoilta Tampereella järjestettävässä seminaarissa marraskuussa.

Kouluyhteistyö ja nuorten alueverkkotoimitus saavat paljon huomiota lisäksi Joensuussa marraskuun alkupuolella pidettävillä Suurilla Lehtipäivillä, jonne suomalainen paikallis- ja kaupunkilehdistö kerääntyy.