Tilaajille

Pyö­räl­lä kuuhun -hanke hakee tes­ti­pol­ki­joi­ta – valita voi eri pi­tui­sia reit­tia­vaih­toeh­to­ja aina 30 ki­lo­met­ris­tä 200 ki­lo­met­riin

Liminka
-
Kuva: Mikko Halvari

Limingan kunnan ja Raahen seudun kehityksen yhteishanke Pyörällä kuuhun hakee testipyöräilijöitä kesälle 2022. Tarjolla on useita erimittaisia retkipyöräilyyn soveltuvia reittejä, joiden pituus vaihtelee noin 30 kilometristä aina 200 kilometriin saakka. Pyöräilijät saavat valita reittinsä ja ajoajankohdan itse. Koekaniineille on luvassa myös pieni porkkana.

Hankkeen tavoitteena on kehittää pyörämatkailun olosuhteita Limingassa ja Raahen seudulla muun muassa parantamalla reittejä ja palveluita koskevan informaation saavutettavuutta, ideoimalla pyörämatkailua tukevia palveluita ja tuotteita sekä laatimalla uusia retkipyöräilyyn soveltuvia reittejä. Hankehenkilöstö on kevään 2022 aikana suunnitellut pitkää retkipyöräilyn rengasreittiä, joka kuljettaa matkalaisen Limingasta Siikajoen kautta Raaheen ja edelleen Pyhäjoelle saakka. Takaisin lähtöpisteeseen reitti palaa sisämaan kautta poiketen Vihannissa ja Paavolassa. Pitkän rengasreitin pituus on noin 200 kilometriä.