Mainos: Syksyn supertarjouksena Rantalakeus Digi 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Oulun seu­dul­la et­si­tään agent­te­ja ke­hit­tä­mään pyö­räi­ly­reit­tien tal­vi­kun­nos­sa­pi­toa – ­muut­tu­viin ke­li­olo­suh­tei­siin ha­lu­taan rea­goi­da no­peam­min

Kempele
Talvipyöräilyä ja reittien talvikunnossapitoa halutaan kehittää Oulun seudulla pyöräilyagenttien avustuksella.
Talvipyöräilyä ja reittien talvikunnossapitoa halutaan kehittää Oulun seudulla pyöräilyagenttien avustuksella.
Kuva: Sanna Krook/Oulun kaupunki

Nyt on mahdollista hakea Oulu seudun pyöräilyagentiksi kaudelle 2022-2023, jos sattuu pyöräilemään säännöllisesti myös talvella.

Pyöräilyagentit tarkkailevat Oulun seudulla tärkeimpiä pyöräilyväyliä ja raportoivat väylien kunnosta. Pyöräilyagentit raportoivat talven aikana pyöräliikenteen ja jalankulkuväylien kunnosta muun muassa liukkaudesta, sohjosta ja lumesta.

Hakuaikaa on 21. lokakuuta saakka, ja agentiksi voi hakea tällä lomakkeella. Agenteille järjestetään myös kaksi etäinfotilaisuutta 31. lokakuuta ja 1. joulukuuta.

Aktiivisimmat agentit palkitaan lahjakortein.

Pyöräilyagenttien antama palaute on tärkeä osa Kempeleen kunnan, Pohjois-Pohjanmaan ely-keskuksen ja Oulun kaupungin yhteistä pääpyöräilyreittien talvihoitourakkaa. Pääpyöräilyreittejä on hoidettu talvisin omana urakkanaan vuodesta 2017 alkaen. Nykyinen urakka on ollut käynnissä vuodesta 2020 lähtien.

Ainutlaatuista on, että samassa kunnossapitourakassa on mukana kuntien ja valtion väyliä, ja siinä keskitytään yhtäjaksoiseen talvikunnossapitoon.

Pääpyöräilyreittien talvihoitoa kehitetään pyöräilyagenttien huomioiden perusteella. Keliolosuhteiden aktiivisen raportoinnin tavoitteena on myös, että muuttuviin keliolosuhteisiin reagoitaisiin nopeammin.

Pyöräilyagenttien antamaa asiakastyytyväisyyspalautetta koordinoi ja analysoi Ramboll Finland Oy.