Terveys: Jopa kol­man­nes muis­ti­sai­rauk­sis­ta olisi eh­käis­tä­vis­sä viiden sormen oh­jeel­la

Koulut: Luo­to-ryh­mäs­sä saa opis­kel­la omaan tahtiin – "Täällä ei tar­vit­se pelätä mi­tään", Riina kehuu

Mainos: Talvitarjouksena Rantalakeus Digi tai myös painettu lehti, katso tarjoukset tästä

Mielipidekirjoitus

Mie­li­pi­de: Tu­pok­sen tiet ovat vaa­ral­li­sen huo­no­kun­toi­sia

Nimetön kanssaeläjä lähetti Tupoksen koulun alueverkkotoimitukselle valokuvan vaarallisen huonokuntoisesta tiestä.
Nimetön kanssaeläjä lähetti Tupoksen koulun alueverkkotoimitukselle valokuvan vaarallisen huonokuntoisesta tiestä.
Kuva: Tupoksen koulun alueverkkotoimitus
Uutisten viikko

Tupoksen tiet ovat vanhoja ja huonokuntoisia ja ne tarvitsisivat kunnossapitoa.

Tämä näkyy etenkin Järvenpääntiellä, Lintulammentiellä, Tupoksentiellä ja Letontiellä. Teissä on paljon routavaurioita, koloja ja talvisin tiet ovat huonosti aurattuja ja hiekoitettuja.

Routa vaurioittaa teitä etenkin Tupoksen alueella. Tupoksessa on hyvin saviperäinen maa, joten vesi ei valu suoraan pohjaveteen, vaan jää tien alle. Jäätyessään se laajenee ja vaurioittaa tietä.

Vilkas liikenteenkäyttö Tupoksessa on suuressa osassa teiden vaurioitumisessa. Tiet ovat epätasaisia, koska ne paikataan vain pieniltä alueilta, eikä kokonaan.

Vaurioituneet tiet aiheuttavat paljon harmia ja vaaratilanteita. Auton osat, kuten renkaat ja iskunvaimentimet, saattavat vaurioitua, jos niillä ajaa kovaa tiehen muodostuneeseen reikään.

Talvella tiehen muodostuu uria, jotka hankaloittavat kaistanvaihtoa ja etenkin mopon hallinta vaikeutuu. Järvenpääntiellä on paljon aurauksesta jääneitä uria asfaltissa, jotka aiheuttavat mopon perän ylenpalttista seilaamista sivulta toiselle, joka voi aiheuttaa kuskille vaaratilanteita.

Ratkaisuna näihin ongelmiin voisi olla, että asfaltoidut tiet päällystettäisiin uudelleen. Talvella teitä pitäisi aurata useammin ja hiekoittaa paremmin, koska teiden suolaus kiihdyttää metallin ruostumista ja alumiinin hapettumista.

Kokonaisuutena siis Tupoksen tiet tarvitsevat enemmän kunnostusta ja huolenpitoa. Näin saataisiin turvallisemmat ja tasaisemmat ajomatkat.

Aapo Oinonen, Tatu Mällinen, Riku Rekinen

Tällä viikolla vietetään Uutisten viikkoa. Viikon aikana Tupoksen koulun alueverkkotoimitus tuottaa sisältöjä Rantalakeuden sivuille.