Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Mic­he­lin kokit to­te­si­vat hai­luo­to­lai­sen löö­ki­soos­sin sopivan ka­lan­nah­ka­sip­sei­hin – Is­lan­tiin vietiin Ran­ta­la­keu­den alueen tuot­ta­jien Arctic Food Lab tuo­te­merk­kiä käyt­tä­viä tuot­tei­ta

Rantalakeuden alueelta vietiin ruokatuotteita ja suomalaista osaamista Islantiin.

Rantalakeus

Vuosittain järjestettävässä Arctic Circle Assembly-seminaarissa Reykjavikissa Islannissa oli tänä vuonna teemana arktinen ruoka. Arktisen alueen ruokakulttuurin edistäminen sekä ruokatapahtumien- ja ruokamatkailun kehittäminen on vahvana osana Oulu2026 kulttuuripääkaupunkivalmistelua. Tapahtuma keräsi reilu 2000 osallistujaa yli 60 eri maasta. Tyrnävältä matkaan lähtivät Tyrnävän kehitys oy:n toimitusjohtaja Lasse Lyijynen sekä kunnanhallituksen puheenjohtaja Annukka Suotula.

Mikä oli Islannin matkan tarkoitus, kunnanhallituksen puheenjohtaja Annukka Suotula.

– Tarkoitus oli viedä perunaosaamistamme sekä luoda kontakteja. Lasse Lyijyinen esitteli puheenvuorossaan Tyrnävän High Grade -aluetta, ainutlaatuisia perunankasvatusolosuhteitamme sekä tiukkoja suojelutoimia alueen pitämiseksi vapaana kasvitaudeista. Lisäksi hän kertoi konferenssiyleisölle Pohjoismaisen perunoiden siemen- ja geenipankin varmuuskopiosta, jota säilytetään Tyrnävän siemenperunakeskuksella, sekä ilmaperunan kasvatuksesta.

Lue tämä ja muut paikalliset Limingan uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_