Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Tem­mek­sen ja Li­min­gan kirk­ko­jen kor­jauk­siin tun­tu­vat avus­tuk­set – ­kel­lo­ta­pu­liin, LVI- ja säh­kö­töi­hin kirk­ko­hal­li­tuk­sel­ta tukea

Tyrnävä Liminka
Limingan kirkko sai avustusta noin 800 000 euroa.
Limingan kirkko sai avustusta noin 800 000 euroa.
Kuva: Arimo Eklund

Tyrnävän seurakunta on saanut kirkkohallitukselta tuntuvan avustuksen Temmeksen kirkon ja kellotapulin korjauksiin. Avustussumma on miljoona euroa.

Myös Limingan seurakunta sai kirkon rakenteiden korjauksiin sekä LVI- ja sähkötöihin noin 0,8 miljoonan euron avustuksen.

Kirkkohallituksen täysistunto myönsi kirkollisen kulttuuriperinnön hoitoon seurakunnille yhteensä noin 6,6 miljoonaa euroa valtion rahoituksesta. Kirkon keskusrahastosta myönnettiin korjausavustuksia yhteensä miljoona euroa.

Avustuksen määrä perustuu viime lokakuussa hyväksytyn rakennusavustusuudistuksen laskentakaavaan, jonka perusteella saatavaan avustusprosenttiin vaikuttavat seurakunnan veroprosentti, verotulot, valtionrahoitus, kirkkojen ja siunauskappelien lukumäärä sekä hankkeen kustannusten suhde verotuloihin. Valtion rahoituksesta jaettavaa avustusta on mahdollista käyttää myös kaikkia seurakuntia hyödyttäville yhteishankkeille.

Avustushakemuksia tuli yhteensä 130 kaikkiaan 80 eri seurakunnista. Hakemusten kustannusarviot ovat yhteensä noin 35,5 miljoonaa euroa.