Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Li­min­gal­le nel­jän­nes­mil­joo­nan avustus Tu­pok­sen kou­lua­lueen ke­hit­tä­mi­seen – T­ra­fi­com avustaa myös lii­ken­ne­tur­val­li­suut­ta edis­tä­vää Nol­la­vi­sio-han­ket­ta

-
Kuva: Jarmo Kontiainen

Limingan kunta on saanut Liikenne- ja viestintävirasto Traficomilta 250 000 euron avustuksen Tupoksen koulualueen kehittämiseen. Avustuksella tehdään koulun pyöräpaikoitusalue sekä aluereitti Saunarannan asuinalueelle, kertoo liikelaitosjohtaja Marja-Riitta Vavuli-Kiviniemi.

– Kyseessä on tärkeä hanke, jota on suunniteltu yhdessä Tupoksen kehittämisen työryhmän kanssa. Hankkeen myötä saamme turvallisen reitin Saunarannasta Tupoksen koululle. Myös koulun pyöräpaikoituksen ”kaaos” saadaan paremmin haltuun. Hanke toteutetaan vuosina 2023–2024 ja se aloitetaan tänä vuonna suunnittelutyöllä.

Traficom on myöntänyt kunnille tarkoitetussa kävelyn ja pyöräilyn investointiohjelmassa avustusta 61 hankkeelle ympäri Suomen yhteensä noin 15,4 miljoonaa euroa. Hankkeilla parannetaan kävelyn ja pyöräilyn houkuttelevuutta, sujuvuutta ja turvallisuutta kaupunkien ja kuntien katuverkoilla sekä vähennetään liikenteen päästöjä.

Ennaltaehkäisevälle nuorten liikenneturvallisuustyölle 15 540 euroa

Limingan kunta on saanut Traficomilta lisäksi 15 540 euroa valtionavustusta tieliikenteen turvallisuutta edistävälle Nollavisio-hankkeelle.

– Nollavision kohderyhmänä on yläkoululaiset ja toisen asteen oppilaat. Pitkän tähtäimen tavoitteena on nolla liikennekuolemaa tai vakavaa liikenneonnettomuutta, kertoo kehityspäällikkö Laura Kelhä.

Yhteistyötä tullaan tekemään Limingan liikenneturvallisuustyöryhmän kanssa ja nuoria osallistetaan tapahtuman ideointiin.

– Rakennamme turvallisuusteemojen ympärille Nollavisio-tapahtumakonseptin, jossa nuoret pääsevät jatkossa vuosittain käymään. Tapahtuma tullaan järjestämään syksyllä osana liikkujan viikkoa

Hankkeen omarahoitusosuus on 25 prosenttia, ja se kooostuu henkilöstökuluista.