Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­toam­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Katso video, kuun­te­le audio: Syke nousee, kun me­tal­lin­pal­jas­tin piippaa – La­keu­den pellot kät­ke­vät sy­vyyk­siin­sä palan his­to­riaa

Metallinetsijän kevät ja syksy kuluu pelloilla, talvi ja kesä karttojen ja historiateosten äärellä.

Liminka

Metallinpaljastin vinkuu. Palkki vilkkuu näytön oikeassa reunassa: non-ferrous. Metalliesine on maan alla noin 15 sentin syvyydessä, paljastin väittää.

Tarkistushuispaukset tarkentavat löytöpaikan.

Pitkän linjan historianharrastaja ja metallinetsijä Torsti Aaltokangas tulee paikalle laadukkaimpine laitteineen. Hän vahvistaa: lapio kannattaa ottaa esiin ja tarkistaa, mitä maan uumenissa on.

Aaltokangas kaivaa ylös pyöreän mättään ja ottaa esiin käteen passelin pinpointterin. Sen avulla metalliesine löytyy nopeasti.

Metallinetsijä Torsti Aaltokangas on pitkän linjan harrastaja-arkeologi, joka on tutkinut vanhoja asuinpaikkoja myös rantalakeuden alueella.
Metallinetsijä Torsti Aaltokangas on pitkän linjan harrastaja-arkeologi, joka on tutkinut vanhoja asuinpaikkoja myös rantalakeuden alueella.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Limingan kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin