Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­to­am­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

130-vuo­tis­juh­la tors­tai­na: Kil­pai­lu kan­sa­no­pis­to­jen kesken on kovaa, mutta Li­min­gas­sa vah­vuu­te­na on esi­mer­kik­si mai­net­ta ke­rän­nyt yh­teis­hen­ki

130 vuotta täyttävä Limingan Kansanopisto on ollut merkittävä lakeuden sivistäjä. Nykyisin Taidekouluna tunnetun opinahjon rehtori Ari Karvonen haluaa kaikkien olevan tervetulleita opiskelemaan juuri omana itsenään.

Liminka
Rehtori Ari Karvonen työhuoneessaan. Vasemmalla kaapin päällä on Karvosen edeltäjän Rolf Siilasvuon kuva. Hän luotsasi opistoa vuodesta 1953.
Rehtori Ari Karvonen työhuoneessaan. Vasemmalla kaapin päällä on Karvosen edeltäjän Rolf Siilasvuon kuva. Hän luotsasi opistoa vuodesta 1953.
Kuva: Sauli Pahkasalo

Joskus rahan puutteesta on selkeää hyötyä. Limingan Kansanopiston, nykyisin tuttavallisemmin Taidekoulun rehtori Ari Karvonen tuumaa, että jos opistolla olisi ollut ylimääräisiä varoja 60- ja 70-luvuilla, voisi Liminganjoen varsi näyttää toiselta. Nyt opiston pihapiiriä hallitsevat vanhat puurakennukset.

Opiston ensimmäinen päärakennus, vanha Arvolan tilan päärakennus on 1800-luvun puolivälistä.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Limingan kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin