Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Vuo­si­sa­to­jen ajan eri kult­tuu­reis­sa on juh­lis­tet­tu äi­tiyt­tä ja vauvan syn­ty­mää – hai­luo­to­lai­sel­le Essille jär­jes­tet­tiin Mot­her's bles­sing -juhla

Nykyaikaisessa mother’s blessing juhlassa naiset kokoontuvat yhteen juhlistamaan äidiksi tuloa ja jakamaan tukeaan tässä tärkeässä elämänvaiheessa.

Hailuoto

Spirituaalinen blessingway juhla on alunperin Navajointiaanien perinne. Tämä intiimi juhla järjestettiin juhlistamaan elämän suuria kohokohtia, kuten naimisiinmenoa, äidiksi tuloa tai miesten sotaan lähtöä varten. Vähitellen perinne on levinnyt USA:n ja Kanadan kautta myös kaupunkikulttuuriin. Nykyaikaisessa mother’s blessing juhlassa naiset kokoontuvat yhteen juhlistamaan äidiksi tuloa ja jakamaan tukeaan tässä tärkeässä elämänvaiheessa.

– Ensimmäisessä raskaudessani seremonia oli hieman pienempi, sillä olin vasta muuttanut Hailuotoon ja tukiverkkoni oli pieni. Toisen raskauteni aikana toivoin ystävieni järjestävän minulle mother's blessing juhlan ja niinhän he tekivät, Essi Sillanpää kertoo kiitollisena.

Mother's blessing on vaihtoehto suomalaisille tutummalle baby shower juhlalle.

Lue tämä ja muut Hailuodon uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_