Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Var­ja­kan kartano yh­dek­sän­nek­si kiin­nos­ta­vin huu­to­kaup­pa­koh­de viime vuonna

Oulunsalo
-
Kuva: Pekka Peura

Varjakan kartano ja Varjakansaaren rakennukset ovat olleet huutokaupat.com -sivuston yhdeksänneksi kiinnostavin huutokauppakohde viime vuonna, kertoo huutokauppapalvelu lehdistötiedotteessaan. Varjakan rakennusten huutokauppailmoitus keräsi esilläoloaikanaan yhteensä 48 602 katselukertaa. Kohteesta jätettiin yli 70 tarjousta 14 eri tarjoajalta.

Lokakuussa 2020 Rantalakeus kirjoitti Oulun kaupungin aikeista myydä Varjakan kartano ja Varjakansaaren rakennukset.

Päätöksen Varjakan kartanon myyntiin laittamisesta teki Oulun kaupunginhallituksen konsernijaosto elokuussa. Asiaa valmistelleessa kiinteistökehitystyöryhmässä oli todettu, ettei Oulun hallintokunnilla tai liikelaitoksilla ole käyttöä rakennukselle.

Vuodenvaihteen jälkeen tammikuussa 2021 rakennusten huutokauppailmoitus julkaistiin huutokaupat.comissa ja kauppa oli käynnissä maaliskuun puoliväliin saakka. Sitä ennen kysyntä oli laimeahkoa.

Lopulta kartano myytiin maaliskuussa 280 000 eurolla.

Kiinnostavimmat huutokauppakohteet viime vuonna olivat Heinolassa sijaitseva vesitorni, naantalilainen hevostila ja helikopteri.

Huutokaupat.com on Suomen suurin arvo-omaisuuden huutokauppapalvelu.

Lue myös: Var­ja­kan kartano myytiin 280 000 eurolla – Uusien omis­ta­jien ta­voit­tee­na on laa­jen­taa toi­min­ta ym­pä­ri­vuo­ti­sek­si