Mainos: Tilaa tästä Rantalakeus Digi koko vuodeksi samaan hintaan: 4 kk 28 € + 2 kk kaupan päälle

Val­mis­ta tuli no­peas­ti: Hyypän tie päi­väs­sä kuntoon pa­ri­kym­men­päi­sen tal­koo­väen ja runsaan ko­ne­ka­lus­ton voimin

Hailuodon Urheilijat ry:n syyskokouksessa esiin noussut asia otti heti tulta.

Hailuoto
Talkooporukkaa ja koneita oli kiitettävästi paikalla, kun Hailuodon Urheilijat halusi kunnostaa Hyypänmäelle ja hiihtoladulle johtavan tien.
Talkooporukkaa ja koneita oli kiitettävästi paikalla, kun Hailuodon Urheilijat halusi kunnostaa Hyypänmäelle ja hiihtoladulle johtavan tien.
Kuva: Veera Viippola.

Hailuodon Urheilijoiden yli parikymmenpäinen talkooporukka kunnosti viime lauantaina 13. marraskuuta Hyypälle johtavan huonokuntoisen tien.

Tien kunnostaminen oli noussut esille Hailuodon Urheilijoiden syyskokouksessa. Kunnostustyöt haluttiin tehdä ennen maan routimista, joten toimeen ryhdyttiin aiottua aiemmin. Hailuodon Urheilijat ry:n jäsen Sakari Piekkola lupasi jo syyskokouksessa, että hänen mailtaan voi käydä hakemassa hiekkaa tähän tarkoitukseen.

– Kun Touhu-Palvelut Oy:n Juha Toppi saatiin mukaan, loppu sujui helposti, kiittelee seuran puheenjohtaja Annukka Loukola.

Toppi järjesti työvälineet ja materiaalit, ja urheiluseura kutsui talkoolaiset paikalle.

– Oli hienoa huomata, miten paljon ihmisiä kiinnosti lähteä mukaan talkoisiin. Hyypän alueen kunnostus on ollut muutenkin tapetilla viime aikoina, ja tien huono kunto on harmittanut pitkään. Nyt saatiin ainakin se asia korjattua, Loukola riemuitsee.

“Loppukahveja hörppiessä talkoolaiset kyselivätkin, mikä olisi seuraava talkoiltava kohde. Siinä jo alettiin suunnitella uutta.”
Annukka Loukola
Puheenjohtaja, Hailuodon Urheilijat ry

Työt etenivät ennakoitua rivakammin, sillä valmista tuli jo ennen pimeän tuloa.

Tämä johtui Loukolan mukaan siitä, että traktori-peräkärry -yhdistelmiä tuli paikalle niin monta, että hiekan kuljetus työmaalle sujui nopeasti.

Loukola kertoo, että myös talkooväen ateriointi onnistui erinomaisesti, koska eräs hailuotolaisperhe antoi luvan käyttää heidän keittiötään ja ruokailutilojaan.

– Loppukahveja hörppiessä talkoolaiset kyselivätkin, mikä olisi seuraava talkoiltava kohde. Siinä jo alettiin suunnitella uutta, Loukola kertoo.

Hyypänmäki on Hailuodon korkein kohta, jossa sijaitsee valaistu hiihtolatu ja aiemmin aktiivikäytössä ollut hiihtomaja. Mäellä on ollut aiemmin Hyypän pooki ja nykyään siellä sijaitsee rautainen sektoriloisto. Hyypänmäen laella on sijainnut myös yksi Struven ketjun mittauspisteistä.