Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Tyr­nä­vän seu­ra­kun­nan ta­lous­pääl­lik­kö: "Alun perin hank­kees­sa oli tar­koi­tus re­mon­toi­da kirkkoa laa­jem­min­kin, mutta ra­jal­lis­ten re­surs­sien vuoksi hank­kees­sa kes­ki­tyt­tiin ra­ken­nuk­sen säi­ly­vyy­den kan­nal­ta olen­nai­siin kor­jauk­siin"

Temmeksen kirkkoakin remontoidaan lähivuosina

Otsikkoon kiteytyy luultavasti monen seurakunnan kiinteistöjen ylläpidon ja kehittämisen tarpeet. Tyrnävän seurakunnassa kiinteistöt ovat olleet viime vuosina tiiviisti kokousten asialistalla ja sitä ne tulevat olemaan myös tulevina vuosina.

Aloitin Tyrnävän seurakunnan talouspäällikkönä lokakuussa 2018. Tyrnävän kirkon saneerausprojektin osalta hyppäsin liikkuvaan junaan. Hankkeen suunnittelu oli aloitettu vuonna 2017 ja viimeiset pihatyöt saadaan valmiiksi ensi kesänä.

Alun perin hankkeessa oli tarkoitus remontoida kirkkoa laajemminkin, mutta rajallisten resurssien vuoksi hankkeessa keskityttiin rakennuksen säilyvyyden kannalta olennaisiin korjauksiin. Ilman kirkkohallituksen avustusta seurakunnalla ei olisi ollut varaa nyt toteutuneen saneerauksen läpi viemiseen.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Tyrnävän kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin