Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Mainos: Saitko per­jan­tai­na Ran­ta­la­keu­den vii­kon­lop­pu­kir­jeen säh­kö­pos­tii­si? Jos et, tilaa kirje tästä.

Tyr­nä­väl­lä har­ki­taan ko­ro­na­ra­joi­tus­ten pur­ka­mis­ta, jos tilanne pysyy rau­hal­li­se­na – yli 80-vuo­tiai­den ro­kot­ta­mi­nen alkaa to­den­nä­köi­ses­ti vii­kol­la 7

Ensimmäisenä voisi alkaa lasten ja nuorten harrastustoiminta ja ikäihmisten liikunta.

Tyrnävä

Tyrnävän koronatartuntatilanne on rauhoittunut sitten vuodenvaihteen, jolloin kunnassa havaittiin kaksi laajaa tartuntaa kahdessa työpaikassa. Tällä hetkellä uusia tartuntoja on löytynyt kaksi ja ilmaantuvuusluku on nyt 30, kun se suurimmillaan oli 184. Yhteensä kunnassa on ollut 35 tartuntaa.

– Jos tilanne jatkuu tällaisena, esitän maanantaina kunnanhallitukselle rajoitusten purkamista. Todennäköisesti se koskee lasten ja nuorten harrastustoimintaa ja ikäihmisten liikuntaa, kertoi kunnanjohtaja Vesa Anttila maanantaina kunnanvaltuuston kokouksessa.

Tyrnävälle on tullut vastikään 72 uutta rokotetta, joten suunnitellut rokotukset voidaan tehdä. Palveluasumisen yksiköissä annetaan tällä viikolla tehosterokotukset sekä asukkaille että henkilökunnalle, ja yli 80-vuotiaiden rokottaminen alkaa viikolla 7. Alle 70-vuotiaiden riskiryhmään kuuluvien rokottamisten ounastellaan alkavan viikolla 8 ja alle 70-vuotiaiden rokotukset mahdollisesti viikkojen 12-13 aikana. Väestön tehosterokotukset olisivat vuorossa viikolla 19. Aikataulun pitävyys riippuu kuitenkin rokotteiden saatavuudesta, Anttila korostaa.

Yli 80-vuotiaat kutsutaan rokotuksiin, muut taas varaavat ajan puhelimitse.

– Rokotusvuoroista tiedotetaan erikseen kunnan verkkosivuilla, lehdessä, kunnantalolla, terveyskeskuksessa ja kauppojen seinillä. Myös kotihoitajat kertovat asiakkailleen, Anttila selvittää.