Kirjallisuus: Lu­ku­tär­pit lomaan – Näitä kirjoja la­keu­den kir­jas­to­am­mat­ti­lai­set suo­sit­te­le­vat

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Sa­vus­ta­mi­nen on kär­si­väl­li­sen hommaa: "Anna sa­vus­tua pitkään ja kuivua vä­lil­lä", neu­vo­vat Rauno ja Mika

Kalan on muhittava savussa pitkään. Välillä sen on annettava hieman kuivua, opastavat Rauno Henttu ja Mika Suutari.

Hailuoto
Perämeren ahvenen on näytettävä juuri tältä: kullanruskealta ja mehevältä.
Perämeren ahvenen on näytettävä juuri tältä: kullanruskealta ja mehevältä.
Kuva: Heli Rintala

Rauno Henttu vetää lämminsavustimesta esiin rivin kullanruskeita ahvenia, sellaisia murtovedessä kasvaneita möllyköitä. Hailuodon Halstarin yrittäjä on käynyt nämä punaevät itse kalastamassa nyt, kun vielä vilkkainta sesonkia odotellessa ehtii. Kiireisimpinä aikoina kalat hankitaan paikallisilta kalastajilta.

Henttu on ollut yrittäjä vuodesta 2017 lähtien, mutta savustuskokemusta hailuotolaismiehelle on kertynyt jo nuoresta lähtien.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Hailuodon kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin