Kolumni
Tilaajille

Riinaa mie­ti­tyt­tää, ka­toa­vat­ko jou­lu­kor­tit: "Lap­suu­des­ta­ni muis­tan, kuinka ihas­te­lin tun­ti­kau­sia jou­lu­kort­te­ja, joiin jou­lu­toi­vo­tuk­set oli kir­joi­tet­tu kau­niil­la kou­ke­roi­sel­la kä­si­alal­la ja hi­le­reu­nai­set kuvat olivat toinen tois­taan upeam­pia

Tänään

Asioin viikonloppuna lähikaupassani, jonka yhteydessä on posti. Viereisen kassan päätyyn oli tuotu sininen pieni laatikko, jonka kylkeen oli teipattu paperi ”Joulukortit tänne”. Laatikkoa katsellessani tunsin sydämessäni pienen läikähdyksen. Olin ostanut ison pinon joulukortteja kaappiin odottamaan, heti kun ne olivat saapuneet kauppoihin. Kuten arvata saattaa, siellä ne ovat edelleen kaapissa odottamassa saajaansa. Ja sinne ne jäisivät.

Pohdin hetken, menisinkö vielä uudestaan kassajonon perälle, ja ostaisin puuttuvat postimerkit. Kolmevuotiaani oli kuitenkin jo kärsimätön, ja repi minua hihasta kohti ulko-ovia. Sisimmässäni tiesin, että en ehtisi kuitenkaan palauttaa kortteja koriin lapussa ilmoitettuun päivämäärään mennessä. Vilkaisin vielä nopeasti siniseen laatikkoon, jossa oli vielä hyvin tilaa.