Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Onko Mar­kol­la Suomen vanhin moot­to­ri­kelk­ka? Tyr­nä­vä­läi­sen kelk­ka­pro­jek­tit kes­key­tyi­vät, sillä nyt hän ra­ken­taa Uk­rai­naan ka­mii­noi­ta

Marko Parttimaa pohti, että kyllä insinööri rakentaa 300 eurolla kaksi kamiinaa, nyt niitä on lähdössä Ukrainaan 10 ja lisää rakentuu jos joku toimittaa terästä.

Tyrnävä

Vanhoja kelkkoja harrastuksenaan käyttöön rakentava tyrnäväläinen Marko Parttimaa ei pidä vanhintakaan silmäteräänsä autotallissa muodon vuoksi, vaan ainoastaan helpottaakseen rakentelua. Kelkan päällä oleva peitekin on aseteltu, jotta tällä hetkellä käynnissä oleva kamiinasavotta ei suotta pölytä kelkkaa.

– Eksyin muutama kuukausi sitten autaukrainaa.fi sivustolle ja ajattelin sitä kautta lähettää Ukrainaan kamiinan. Kappalehinta oli kuitenkin 300 euroa ja malliinkaan en ollut ihan tyytyväinen. Totesin, että kait insinööri tekee tuolla hinnalla ainakin kaksi.

Tovin tuotekehittelyn jälkeen malli läpäisi tekijänsä tyytyväisyysstandardit ja sarjatuotantona on valmistumassa 10 kamiinaa.

– Kyllä nämä kestäviäkin ovat, kertoo Parttimaa ja näyttää kamiinan kestävyyttä hyppimällä sen päällä.

Lue tämä ja muut Tyrnävän uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_