Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Luon­non­suo­je­lu­pii­ri päätti hakea va­li­tus­lu­paa – ­Kor­kein oikeus katsoo, onko Hai­luo­don kiin­teän yh­tey­den ve­si­lu­pa­pää­tök­ses­sä ai­nek­sia vielä va­li­tuk­siin

Hailuoto
Havainnekuva kiinteästä yhteydestä Riutunkarista Huikkuun.
Havainnekuva kiinteästä yhteydestä Riutunkarista Huikkuun.
Kuva: WSP Group

Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piiri hakee korkeimmalta oikeudelta valituslupaa Hailuodon kiinteän yhteyden saamasta vesiluvasta.  Yhdistys päätti valitusluvan hakemisesta torstaina.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Yle.

Vaasan hallinto-oikeus hylkäsi alkuvuodesta luonnonsuojelupiirin valituksen, jonka se teki kiinteän yhteyden rakentamiselle myönnetystä vesiluvasta. Hallinto-oikeuden päätöksestä on mahdollista hakea valituslupaa 6. helmikuuta mennessä.

Päätökseen voidaan myöntää valituslupa, jos se on oleellista lain soveltamisen kannalta muissa vastaavissa tapauksissa tai oikeuskäytännön yhtenäisyyden vuoksi.

Luvan voi saada myös, jos asiassa on tapahtunut ilmeinen virhe. Myös muista painavista syistä valituslupa voidaan myöntää.

Korkeimman hallinto-oikeuden mukaan asioiden keskimääräinen käsittelyaika on 2000-luvulla vaihdellut seitsemän kuukauden ja vuoden välillä. Käsittelyaikaan vaikuttavat muun muassa asioiden laatu, laajuus ja kiireellisyys.

Luonnonsuojeluliiton Pohjois-Pohjanmaan piirin puheenjohtaja Esko Saari sanoo, että pengertie aiheuttaa haitallisia vaikutuksia Natura-suojelualueiden luontotyypeille ja lajeille.

– Meidän näkemyksemme mukaan kiinteän yhteyden rakentaminen on luonnon kannalta erinomaisen huono päätös, Saari sanoi Rantalakeudelle alkuvuodesta.

Pengertien ja siltojen rakentaminen voi alkaa, kun päätös vesiluvasta on lainvoimainen.