Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

La­keu­den ka­ted­raa­lis­sa kon­ser­toi­daan lauan­tai­na uk­rai­na­lais­ten hyväksi – "Yh­des­sä voimme auttaa kär­si­viä lä­him­mäi­siäm­me"

Lumijoki
Lumijoen kirkkoa kutsuaan myös Lakeuden katedraaliksi sen suuren koon takia. Lauantaina siellä konsertoidaan Ukrainan hyväksi.
Lumijoen kirkkoa kutsuaan myös Lakeuden katedraaliksi sen suuren koon takia. Lauantaina siellä konsertoidaan Ukrainan hyväksi.
Kuva: Tiina Haapalainen

Lauantaina Lumijoen kirkossa järjestetään Apua Ukrainaan -hyväntekeväisyyskonsertti. Lumijoen seurakunnan, kunnan ja Limingan seurakunnan järjestämässä konsertissa kuullaan rauhan ja toivon säveliä useiden kymmenien laulajien ja soittajien voimin. Esiintymässä ovat Suvilinnut-kuoro, Lumijoen kirkkokuoro, mieskvartetti Pappakööri, naiskuoro Aavan lauluyhtye, baritoni Juhani Alakärppä, sopraanot Eeva Hartemaa, sopraano-huilisti Sonja Turtinen, pianisti Antti Mikkonen sekä kanttorit Emilia Soranta ja Niina Ylikulju.

Rauhan ja toivon sävelinä kuullaan esimerkiksi Oskar Merikannon ja Ilmari Hannikaisen tuotantoa, Giulio Caccinin Ave Maria, ukrainalaisia säveliä sekä raikkaita sovituksia tutuista kappaleista.

Kello 18 alkavaan konserttiin on vapaa pääsy, mutta käsiohjelmatulot ja muu konsertin tuotto ohjataan Kirkon Ulkomaanavun kautta Ukrainan alueella tehtävään työhön. Maksaa voi käteisellä tai MobilePayn avulla.

– Yhdessä voimme auttaa kärsiviä lähimmäisiämme, samalla konsertin laulut lohduttavat ja tuovat valoa. Olemme iloinneet suuresti konserttijärjestelyjen lämpimästä ja hyväntahtoisesta talkoohengestä, toteaa tapahtuman valmisteluissa mukana oleva Lumijoen seurakunnan kanttorina toimiva Soranta.