Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Kolumni
Tilaajille

Kun­ta­kuu­lu­mi­sia: Tyr­nä­vän työl­li­syys­pal­ve­lut ottaa TE-pal­ve­lut 2024 -uu­dis­tuk­sen in­nok­kaa­na vastaan – "Yh­teis­työl­lä on­nis­tum­me", sanoo Anne

Kuntakuulumisia

Tyrnävän työllisyyspalveluissa valmistaudutaan TE24-uudistukseen. Uudistuksessa lakisääteiset työvoima- ja elinkeinopalvelut siirretään 1.1.2025 valtiolta kunnille tai useammasta kunnasta muodostuville työllisyysalueille. Tavoitteena on luoda palvelurakenne, joka edistää parhaalla mahdollisella tavalla työntekijöiden nopeaa työllistymistä tai ohjautumista erilaisiin koulutuksiin ja palveluihin.

Kun sekä työllisyyspalvelut että elinkeinopalvelut ovat saman järjestäjän vastuulla, ne edistävät tehokkaammin työllistymistä. Palvelujen asiakaslähtöisyys paranee, kun ne tuotetaan kuntien lähipalveluina, sillä oma kunta tuntee asukkaansa ja paikallisen elinkeinoelämän parhaiten. Uudistuksessa kaikilla toimijoilla on tärkeä ja merkittävä rooli, sillä kyse ei ole pelkästään työllisyyden hoidosta, vaan ennen kaikkea kunnan ja kunkin alueen elinvoiman vahvistamisesta.

Lue tämä ja muut Tyrnävän uutiset

Digi 1 kk _vain 1 €_