NÄKÖISLEHTI: Lue tästä Rantalakeuden Kesä -julkaisu maksutta

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Kunta on ih­mis­ten yh­tei­sö, muis­tut­taa tyr­nä­vä­läi­nen Jussi Yli­ta­lo: "Nuoria on kuul­ta­va ja heille on tar­jot­ta­va vai­kut­ta­mi­sen paik­ko­ja"

Koti ja kotiseutu ovat meille tärkeitä. Jokaisella meistä on myös mielipide siitä, minkälainen oman asuinympäristön tulisi olla. Suomen perustuslakiin on määritelty kunnallinen itsehallinto, jonka perusta on edustuksellinen demokratia eli vaaleilla valitut kunnanvaltuutetut. Kunnanvaltuutetuilla on paljon vastuuta ja valtaa käsissään.

Kuntalaisilla on aito mahdollisuus vaikuttaa kotiseutunsa kehitykseen kunnan päätöksenteon kautta. Jotta demokratia toteutuisi mahdollisimman hyvin, on olennaista, että kuntalaiset tuovat omat toiveensa valtuutettujen ja virkamiesten tietoon. Osallisuus, luottamus ja tasa-arvoinen päätöksenteko ovat avaintekijöitä toimivassa kunnassa. Osallisuus hyödyttää kaikkia.

Kun ihmisillä on aito yhteys päätöksentekoon, nopeuttaa se reaktiokykyä asukkaiden palvelutarpeisiin, parantaa tuottavuutta ja laatua sekä vähentää valituksia tehdyistä päätöksistä.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.