Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan koko per­heel­lä – katso ai­ka­tau­lu täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Kem­pe­le­läis­ten muo­ti­näy­tös­tuo­tol­la Uk­rai­naan useita ka­mi­noi­ta ja lit­ra­kau­pal­la pa­ra­fii­nia

Näytösvuorossa Klarissa Salonpää ja Vilmiina Lähde. Taustalla juontajat Tuula Rauma (vasemmalla) ja Anne Loukkola.
Näytösvuorossa Klarissa Salonpää ja Vilmiina Lähde. Taustalla juontajat Tuula Rauma (vasemmalla) ja Anne Loukkola.
Kuva: Saija Kivelä

Lukijalta

Lauantaina Kempeleessä päästiin kurkistamaan tulevan kesäkauden muotia. Pohjankievarin täydessä salissa seitsemän yhteistyökumppanin muotia esittelivät Lions Club Kempele Auroran jäsenistä ja lähipiiristä olevat vapaaehtoiset mannekiinit. Muotinäytöksessä oli esillä niin eri ikäisten naisten ja miesten kuin lasten vaatteita, asusteita, kenkiä ja silmälaseja. Muodin lisäksi tarjolla oli Ritunski -duon musiikkiesityksiä sekä pientä purtavaa.

Varainhankintatoimikunnan jäsenet puheenjohtajansa Anne Savuojan johdolla ovat valmistelleet ja organisoineet muotinäytöstä useamman kuukauden ajan. Muotinäytöksen promoottorina toimi tälläkin kerralla klubin jäsen Tuula Rauma. Tuula Rauma kommentoi onnistunutta tapahtumaa toteamalla, että tapahtuman yleisömäärä oli todellinen yllätys, lähes 100 henkeä, naisia, miehiä ja lapsia. Hän sanoo siksikin olleen hienoa, että ensimmäistä kertaa meillä olivat mukana lapsimallit.

Yksi muotinäytöksen malleista oli Anna Pylvänäinen.
Yksi muotinäytöksen malleista oli Anna Pylvänäinen.
Kuva: Saija Kivelä

Ilmeisesti Auroran muotinäytöstä on kolmen vuoden koronatauon jälkeen odotettu ja kaivattu, koska lippujen myynti yllätti odotukset. Toki myös kohteemme Ukrainan sodan siviiliuhrien auttaminen oli sellainen kohde, joka herättää halun osallistua. Yhteistyökumppanit lähtivät iloisesti ja auliisti mukaan ja saimme aivan uusiakin toimijoita. Halusimme tukea nimenomaan Kempeleessä toimivia yrityksiä.

Ensi vuonna on suunnitelmissamme jatkaa hyvän tekemistä myös tällä konseptilla.”

Muotinäytös on ollut Lions Club Kempele Auroran perinteinen keväinen varainhankintapahtuma. Tänä vuonna muotinäytös toteutettiin viidennen kerran. Korona-aikana muotinäytöstä ei ole voitu järjestää. Muotinäytöksen tuotto ohjataan perinteisesti hyväntekeväisyyteen. Tänäkin vuonna muotinäytösliput myytiin loppuun jo ennen tapahtumaa.

Tänä vuonna muotinäytöstuotolla tuetaan kaminoiden ja parafiinin hankintaa Ukrainaan. Keräyksen toteutti Suomen Lions -liitto yhteistyössä Lions Club Sotkamon kanssa. Hätäapukaminoilla ja parafiinilla varmistetaan lämpö ukrainalaisille lapsille, vanhuksille ja puolustajille. Kaminan hankintahinta on 188 euroa ja parafiinin hinta Ukrainaan toimitettuna 4 euroa kilolta. Lios Club Kempele Aurora lahjoitti keräykseen 1 600 euroa, joilla saadaan kahdeksan kaminaa ja  24 litraa parafiinia lämmittämään ukrainalaisia ensi talvena.

Saija Kivelä