Mainos: Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 2 kk 6,75 eu­rol­la. Tilaa tästä.

Tilaajille

Joi­den­kin tont­tien myyn­ti­hin­nat ko­hon­neet pilviin – miksi Kempele huu­to­kaup­paa oma­ko­ti­tont­te­ja?

Kempele
Tulipahan kysyttyä
Kempeleen kunta on myynyt pientalotontteja tänä vuonna ensimmäistä kertaa huutokaupalla. Miksi tontteja huutokaupataan, maankäyttöpäällikkö Petri Joro?

– Aiemmin tontteja myytiin suljetuilla tarjouksilla. Meille tulleessa palautteessa kritisoitiin sitä, ettei tarjouksen tehnyt voi vertailla omaa tarjoustaan muiden tarjouksiin. Kaivattiin avoimuutta. Nyt on reagoitu saatuun palautteseen ja laitettu mielenkiintoisimpia tontteja huutokauppaan. Kiinteähintaiset tontit menevät arvontaan.

Huutokauppaa on kritisoitu sitä, että joidenkin tonttien hinnat ovat nousseet pilviin. Esimerkiksi Metsärinteellä sijaitsevan tontin huutokauppahinta lähestyy 80 000 euroa, kun se kunnan neliöhintojen mukaan laskettuna olisi reilut 35 000 euroa. Jopa 100 000 euron tontteja on huutokaupattu.

– Joka systeemissä on omat hyvät ja huonot puolensa. Kun tonttia haluavat ovat nähneet muiden tarjoukset, hinnat ovat lähteneet nousemaan aiempaa korkeammiksi. On kuitenkin muistettava, että pääosa tonteista kaupataan kiinteällä hinnalla ja arvontaan laitettavia tontteja on merkittävästi enemmän kuin huutokaupattavia. Tämä on myös valtuuston ohjaus.