Tilaajille

Gha­nas­sa pe­rin­tei­seen kuuluu, että jou­lu­ruoak­si tar­jot­ta­va kanan on oltava itse tapettu – ­ko­kei­le jol­lo­fia ja pa­net­to­nea Kat­he­ry­nin ja Sandran oh­jeil­la

Suomessa joulun juhla-ateria katetaan pöytään jo jouluaattona. Ghanassa ja Italiassa vasta joulupäivänä.

Liminka Tyrnävä
Ghanalaiseen jollofiin tärkein ainesosa on riisi. Tämäkin eksoottinen jouluruoka onnistuu hyvin suomalaisessa keittiössä.
Ghanalaiseen jollofiin tärkein ainesosa on riisi. Tämäkin eksoottinen jouluruoka onnistuu hyvin suomalaisessa keittiössä.
Kuva: Katheryn Kangas

Monille meistä jouluateria on tärkeä osa joulua yhdessä joulukuusen, joululahjojen ja kenties joulusaunan kanssa. Perinteiseen suomalaiseen joulupöytään on kuulunut kinkun lisäksi erilaisia laatikoita.

Nykyisin monista kodeista löytyy kuitenkin hyvin erilaisia joulupöytiä. Ruokailuun on saatettu tuoda erilaisia makuja esimerkiksi maailmalta. Ghanasta kotoisin oleva, Limingassa asuva Katheryn Kangas kertoo, että heidän joulupöydästään löytyy joka vuosi perinteitä sekä Ghanasta että Suomesta.