Urheilu : Ran­ta­la­keus-maas­to­jen infon löydät täältä

Zep­pe­lin-hiih­dot, Pertin hiihto, penk­ka­rit ja van­ho­jen päivät siir­ty­vät, op­pi­lai­den ui­ma­ope­tus­ta jär­jes­te­tään – Kempele päi­vit­ti ko­ro­na­toi­men­pi­tei­tään

Kempele
Zimmari pysyy kiinni, mutta koulujen uimaopetukselle, uinnin harrastajille, kuntoutujille ja senioreille se on auki.
Zimmari pysyy kiinni, mutta koulujen uimaopetukselle, uinnin harrastajille, kuntoutujille ja senioreille se on auki.
Kuva: Susanna Tikka

Kempeleen kunta päivitti omia koronarajoituksiaan torstaina.

Zeppelin-hiihdot siirtyvät järjestettäviksi sunnuntaina 28. helmikuuta. Pertin hiihto järjestetään taas 27. maaliskuuta. Molempien tapahtumien järjestäminen ratkeaa lopullisesti  epidemiatilanteen mukaan lähempänä tapahtuma-ajankohtaa.

Aikuisten sisäliikunnan ryhmäharrastukset ovat keskeytyksissä 28. helmikuuta saakka, mutta lasten ja nuorten ryhmäharrastukset voivat jatkua.

Kilpa- ja huippu-urheilijat voivat harjoitella ja kilpailla, mutta ottelutapahtumat järjestetään aluehallintoviraston ohjeistuksen mukaan ilman yleisöä.

Varhaiskasvatus ja perusopetus järjestetään normaalisti koronasuosituksia noudattaen. Maskisuositus on voimassa 6. luokista ylöspäin.

Esikko- ja perhekerhot ovat tauolla sunnuntaihin 28. helmikuuta saakka.

Kempeleen lukio on lähiopetuksessa, mutta penkkarit siirtyvät järjestettäväksi 13. huhtikuuta ja vanhojen tanssit 30. huhtikuuta.

Kempeleen 10-luokkatoiminta on lähiopetuksessa.

Kempele Opiston yksilöopetus on lähiopetuksessa ja myös ryhmätoiminnot siirtyvät lähiopetukseen maanantaista 22. helmikuuta alkaen.

Kempeleen kunnan hallinnassa olevat julkiset tilat ovat suljettuja 28. helmikuuta saakka. Tämä koskee kuntosaleja, ryhmäliikuntaan tai muuhun urheiluun tarkoitettuja tiloja, virkistysuimala Zimmaria, Kempelehallia, Kempele Akatemian tiloja, museoita ja muita kulttuurikohteita. Yksityisten toimijoiden suositellaan toimivan samoin.

Poikkeuksia ovat alle 18-vuotiaiden harrasteryhmät sekä kilpa- ja huippu-urheilijat, joita nämä rajoitukset eivät koske. Zimmarissa järjestetään edelleen esikoulun ja koulun uimaopetusta, alaikäisten harrasteryhmiä, ohjattua kuntoutusta ja 65-vuotiaiden senioreiden uintikertoja maanantaista 22. helmikuuta alkaen.

Kirjasto, toimintakeskus Zytyke, ja päivätoiminta Zytkäri toimivat rajoitetusti 28. helmikuuta saakka.

Nuorisotyön ryhmätoiminnot toteutetaan pääasiassa etänä helmikuun loppuun saakka, lukuun ottamatta alle kymmenen hengen pienryhmätoimintaa.

Yleisö- ja yksityistilaisuuksien yleisömäärä on edelleen korkeintaan 10 henkilöä. Tämä koskee myös ulkotiloissa järjestettäviä yleisötilaisuuksia.

Vierailuja tulisi välttää riskiryhmiin kuuluvien luona 28. helmikuuta saakka. Tämä koskee myös asumispalveluyksiköitä, hoivayksiköitä ja terveyskeskussairaalaa. Julkiset ja yksityiset palveluntuottajat ryhtyvät tehostettuihin suojaustoimenpiteisiin.

Kaikille suositellaan etätyötä ja etäkokouksia sekä yli 12-vuotiaille maskin käyttöä.

Ravitsemusliikkeiden aukioloa, anniskeluaikaa ja asiakaspaikkamäärää rajoitetaan valtioneuvoston asetuksen mukaisesti.