Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Viisi ran­ta­la­keu­den yri­tys­tä Poh­jois-Poh­jan­maan spar­raus­oh­jel­maan – ­mu­ka­na muun muassa BioSO4, GOsome, Kaveko, Owatec Group ja Redocap

Lasse Moilanen luotsaa BioSO4 Oy:ä.
Lasse Moilanen luotsaa BioSO4 Oy:ä.
Kuva: Heli Rintala

Pohjois-Pohjanmaan Kasvupolku-sparrausohjelmaan valittiin 15 yritystä, joista rantalakeuden alueen yrityksiä oli viisi: BioSO4 ja GOsome Kempeleestä, Kaveko Tyrnävältä, Owatec Group Limingasta ja Redocap Oulunsalosta.

Pohjois-Pohjanmaan sparrausohjelman tavoite on tarjota uusia toimintamalleja ja luoda verkostoja, joiden avulla yrittäjät voivat parantaa oman liiketoimintansa kasvunäkymiä. Sparrausohjelman kumppanit ovat Iin kunta, Kaleva Media, Koulutuskuntayhtymä OSAO, Nordic Option ja Oulun kauppakamari.

Valinnat tehneen ohjelmakohtaisen tuomariston edustaja Teemu Puumalainen sanoo, että Kasvupolun hakijajoukko oli korkeatasoinen ja monipuolinen.

– Hakijoiden joukossa oli pieniä alkuvaiheen toimijoita sekä suurempia ja pidempään toimineita yrityksiä. Hakijat olivat odotetusti teknologia- ja palvelupainotteisia. Ilahduttavaa kuitenkin oli, että mukana oli myös useampia kiertotalouteen ja ekologisuuteen satsaavia yrityksiä, Puumalainen kertoo.

Tuomaristo arvioi sparraukseen hakeneita yrityksiä kriteereillä: markkinapotentiaali, tiimi, kasvukyky ja näytöt.

Sparraukseen valitut yritykset saavat maksutonta sparrausta kahdessa tapahtumapäivässä sekä verkostoituvat alan tai alueen toimijoiden kanssa.

– Kasvu Openin konsepti on mahtava, olipa yritys sitten alussa tai jo täydessä vauhdissa. Asiantuntijasparraus antaa sellaista lisäarvoa, jota ei muualta saa, vakuuttaa sparrauksiin osallistunut yrittäjä Pasi Ainasoja Natural Indigo Finlandista.