Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Tilaajille

Tuomas Lohi joh­dat­ti lenk­kei­li­jät van­hus­ten­vii­kon aa­mu­reip­pai­lul­le – ­kun­nan toi­sek­si vanhin asukas Helvi sai myös kun­nan­joh­ta­jan vie­raak­seen

Kävely kunnanjohdon kanssa oli osa vanhustenviikon tapahtumia.

Kempele

Lokakuun alun maanantainen aamu Kempeleessä valkenee vain vaivoin. Sitkeä sumu jää roikkumaan ilmaan ja elohopea kipuaa hädin tuskin viiteen plusasteeseen. Ruskan värit pihlajissa sentään luovat väriä muuten niin harmaaseen päivään. Keskustan taksitolpalta on lähtemässä aamu yhdeksältä kimppakävely kunnanjohdon kanssa osana vanhustenviikkoa. Puolisen tuntia ennen lähtöä paikalla on vielä hiljaista.

Muutama taksikuski kuitenkin on heti aamutuimaan kopilla valppaana kyytiläisiä kärkkymässä. Osa rohkaistuukin vaihtamaan muutaman sanasen. Tupakka palaa ahnaasti nahkahanskojen sormien välissä ja keskustelu kääntyy yhteiskunnalliseksi.

– Hyvä että vanhuksille järjestetään ohjelmaa mikäs siinä. Mutta kuka ne eläkkeet tulevaisuudessa maksaa, kysyy jo reippaasti keski-ikään päässyt nimettömänä pysyttelevä taksikuski.

Lue Digiä _vain 1 €/kk_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita Kempeleen kiinnostavia artikkeleita

Kaikki sisällöt verkossa ja sovelluksessa Näköislehti keskiviikkoisin ja arkisto Kuvagalleriat, videot ja livelähetykset Uutiset sähköpostiisi keskiviikkoisin