NÄKÖISLEHTI: Lue tästä Rantalakeuden Kesä -julkaisu maksutta

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta

Tie­sit­kö, että yleisin roska on tu­pa­kan­tump­pi? Lei­jo­nat ottavat kantaa taiteen keinoin

Näyttely on esillä Limingan kirjastossa.

Liminka
Leijonien tilataideteos Sammalmetsä.
Leijonien tilataideteos Sammalmetsä.
Kuva: Pirkko Moisander

Suomen Lions – liitto ja Suomen yli 20 000 leijonaa toteuttavat vuosina 2018-2020 hankkeen, Leijonat puhtaan veden puolesta.

Limingan kirjastossa on lokakuun ajan LC Liminka Kultasirkkujen järjestämä yhteisnäyttely paikallisten taiteilijoiden kanssa. ” Puhdas vesi , puhdas luonto” -näyttely. Sillä otamme hyvällä tapaa kantaa, taiteen keinoin, luonnon puhtauden puolesta.

11 taiteilijaa on nähnyt ympäristön puhtaana ja raikkaana ilman uhkaavaa ilmaston muutosta. Heidän vahva näkemyksensä puhtaasta luonnosta on haaste tämänpäivän ihmisille. Yhdessä voimme saada paljon hyvää aikaan. Luonnonsuojelun eri tavoin voi jokainen aloittaa jo lähiympäristöstään. Ei siihen tarvitse ihmeenpiä mielenilmaisuja.

Tiesitkö, että yleisin roska on tukakantumppi? Jokaista maapallon vesilitraa kohti löytyy yksi. Sadevesien mukana ne huuhtoutuvat nopeaan tahtiin vesistöihin ja meriin pienelijöiden pariin. Kannattaa siis katsoa minne tumppinsa heittää.

Me suomalaiset olemme metsäkansaa. Metsästä on haettu aina voimaa ja lohtua . Niin on käynyt nytkin. Lioneitten yksi vuoden teemoista on metsä. Niinpä rakensimme näyttelyyn tilataideteoksen ”Sammalmetsä”. Kaarnaveneet vitriinissä tuovat halun lähteä lapsuuden puhtaille puroille kaarnaveneitä uittamaan.

Pirkko MoisanderLC Liminka Kultasirkut