Kempele: Lii­kun­ta­vä­li­ne­lai­naa­mos­ta saa lainata kir­jas­to­kor­til­la mo­ni­puo­lis­ta vä­li­neis­töä – il­mai­sek­si

Lakeuden historia: "Jä­sen­mak­su mää­ri­tel­tiin mai­to­lit­rois­sa" – Veijo muis­te­lee unoh­duk­siin jääneen jär­jes­tön his­to­riaa

Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Mielipidekirjoitus

Susi lam­mas­ten vaat­teis­sa: Hir­vit­tä­vää eläin­rääk­käys­tä, kau­his­te­lee Nik­ki­län Matti

Liminka

Sudet raatelivat luontokeskuksen luona 25 lammasta. Osa oli hengissä. Tapahtui hirvittävää eläinrääkkäystä, joka kohdistui lampaisiin.

Kotiseudullani entiseen aikaan sattui niin, että susi raateli lammasta. Lampaiden omistaja sai ammuttua suden ja se olisi täytetty Kunnantalolle. Mutta Susi-Pulliainen sanoi, että sutta ei pidetä kunnantalolla vihattavana ja se vietiin yliopistolle.

Siihen aikaan lampaita oli muutama joka talossa, mutta en muista niiden joutuneen susien repimäksi muuta kuin tuon kerran.

Nyt lampaiden jättäminen susien armoille valvomatta ja tapauksen jälkeen tappajasusien rauhoittaminen jatkamaan touhujaan on kummallista.

Elämme monella tapaa julkisuuden kautta tapahtuvaa suojeluhysteriaa joka ei ole hyväksi kenellekään, ei edes susille.

Lampaita on muualla maailmassakin miljoonia, eikä niitä jätetä susien revittäväksi.

Ihmisellä on oikeus harjoittaa elinkeinoaan. Lampaita on muualla maailmassakin miljoonia, eikä niitä jätetä susien revittäväksi. Jo eläinrääkkäyksen estämisen kannalta näin käyttäytyvien susien tappaminen lähinurkista on välttämätöntä.

Matti Nikkilä