Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Sun­nun­tai­na Li­min­gan seu­ra­kun­ta­ta­lol­la voi päästä naut­ti­maan uk­rai­na­lai­sia herk­ku­ja – ja osal­lis­tua lounaan hin­nal­la uk­rai­na­lais­ten aut­ta­mi­sek­si

Esimerkiksi leijonien ukrainalaisella lounaalla kerätään varoja sodan uhreille Kirkon Ulkomaanavun kautta.

Liminka Kempele
Ukrainalaisia halutaan auttaa eri tavoin. Nyt rahaa kerätään ruokailujen muodossa.
Ukrainalaisia halutaan auttaa eri tavoin. Nyt rahaa kerätään ruokailujen muodossa.
Kuva: Jussi Leinonen

Avun kanavoiminen Ukrainaan saa koko ajan uusia muotoja. Esimerkiksi Limingassa pääsee tulevana sunnuntaina kello 12-15 ukrainalaistyyppiselle lounaalle, jonka tuotto lahjoitetaan Kirkon Ulkomaanavun kautta ukrainalaisten auttamiseksi.

Idean takana on Lions Club Liminka-Lakeus. Leipäkori-nimeä kantava lounas tarjoillaan Limingan seurakuntatalolla.

– Jokaisen kulttuurin ja maan oma perinteinen keittiö edustaa sen ihmisten elämää ja tapoja. Ruoka on ratkaiseva tekijä maan identiteetissä. Ukrainan keittiö on seurausta rikkaasta maaperästä, ilmastosta ja slaavilaisista, jotka yhdessä tuottavat ainutlaatuisen ja unohtumattoman kokemuksen, Hannu Luukinen Lions Clubista kertoo.

Tällä hetkellä suunnitelmissa on pääruoaksi borssia ja jälkiruoaksi syrnikkejä.

– Mukaan yritetään saada paikallisia yrittäjiä lahjoittamaan ruoka-aineita ja muita tarvikkeita, niin että kaikki tulot saataisiin lyhentämättömänä eteenpäin. Lounaasta peritään kohtuullinen hinta, mutta halutessaan saa maksaa ylimääräistä oman halun mukaan. Santsata saa ja Ukrainan passilla saa syödä täysin ilmaiseksi, Luukinen sanoo.

Kempeleen seurakunta puolestaan järjestää Arkibrunssin 7.4. Kokkokankaan seurakuntakeskuksessa. Kello 9–11 pidettävän ruokahetken tuotto kanavoidaan Ukraina-keräykselle myös Kirkon Ulkomaanavun kautta.