Kolumni
Tilaajille

Pon­nis­ta!, kan­nus­taa Mira So­vi­jär­vi: "Kou­lu­tus­tar­jon­nan tulee vastata yri­tys­maail­man tar­pei­ta ja sen tulee olla tar­peek­si nopeaa ja ket­te­rää, jotta uuteen alkuun pääsee ilman pit­käl­lis­tä kou­lu­pen­kin ku­lut­ta­mis­ta"

#Oulunsalo

Niin saapui kevät pohjolaan. Kevättuulet eivät vain olleet varsin suotuisat ja synkät pilvet pimensivät pilkahtavan auringon. Jylläävä pandemia tiivisti otettaan, löi tylysti ravitsemisliikkeiden ovet säppiin ja puhalsi kylmän tuulen tapahtumajärjestäjien niskaan. Lukot sai ripustaa oveensa myös liikuntakeskukset ja kuntosalit. Kemin paperitehtaan piippuun iski suorastaan salama.

”Jaksaa, jaksaa”, kannustin eilen pieniä jalkapalloilijoita kentän reunalla. ”Loppuun asti, ei luovuteta!” Samanlailla meitä on kannustettu. Kuukaudesta toiseen pitää jaksaa. Pitää jaksaa, vaikka oma toimeentulo on kintaalla. Pitää jaksaa kertoa työntekijöille, ettei töitä ole. Pitää jaksaa epävarmuutta ja uusia määräyksiä. Pitää jaksaa pysyä optimistisena ja uskoa, että kaikki järjestyy. Loppuun asti. Mihin loppuun?