Nyt vietetään Muistiviikkoa: Mitä mies ajat­te­lee, kun saa muis­ti­sai­raus­diag­noo­sin työi­käi­se­nä? Lue kem­pe­le­läi­sen Teuvon tarina

Rantalakeus-maastot: Ter­ve­tu­loa juok­se­maan! Katso ai­ka­tau­lut ja ohjeet täältä

Mainos: KeKi pronssille, seuraa joukkuetta jatkossakin Rantalakeus Digissä: 6 kk vain 29 €, tilaa tästä!

Poh­jois-Poh­jan­maan hy­vin­voin­ti­alue Pohde aloit­taa vuo­den­vaih­tees­sa – pal­ve­lut jat­ku­vat en­ti­seen tapaan, las­ku­tuk­seen muu­tok­sia myö­hem­min

Palvelut järjestetään samoissa toimipaikoissa ja puhelinnumeroissa kuin aikaisemmin. Myöskään pelastuslaitosten yhdistäminen ei vaikuta alueen asukkaisiin.

Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialue Pohde aloittaa toimintansa 1. tammikuuta ja järjestää siitä lähtien alueen sosiaali- ja terveydenhuollon sekä pelastustoimen palvelut. Palvelut jatkuvat asiakkaan näkökulmasta kuten ennenkin.

Ainoa asiakkaita koskeva muutos liittyy laskutukseen. Pohteelle pitää tehdä uudet e-laskujen tilauksen ja suoramaksuvaltuutukset, sillä organisaatio ja y-tunnus vaihtuvat. Pohde kertoo tiedottavansa erikseen myöhemmin, kun uusien e-laskutilausten tekeminen on mahdollista.

Pohteen lähettämiä paperilaskuja ei voi enää maksaa käteisellä tai maksukorteilla toimipisteissä, vaan ne pitää maksaa oman pankin kautta. Poikkeus on OYSin infopiste, jossa voi vuodenvaihteen jälkeenkin maksaa OYSin laskuja maksukortilla.

Palvelut jatkuvat samoissa paikoissa ja puhelinnumeroissa

Muutos ei vaadi muita toimenpiteitä asiakkailta. Palvelut järjestetään samoissa toimipaikoissa ja puhelinnumeroissa kuin aikaisemmin. Ajanvaraukset, palvelusetelit ja lähetteet pysyvät voimassa vuoden vaihtuessa. Myös asiakas- ja potilastiedot siirtyvät hyvinvointialueelle. Sote-palveluihin ei tarvitse siis siirtymän vuoksi ottaa yhteyttä.

Pohteen uusi verkkosivusto avautuu vuodenvaihteessa osoitteessa pohde.fi. Tällöin hyvinvointialueen väliaikaiset verkkosivut poistuvat käytöstä.

Lisäksi Oulu-Koillismaan pelastuslaitos ja Jokilaaksojen pelastuslaitos yhdistyvät Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitokseksi. Muutos ei kuitenkaan vaikuta alueen asukkaisiin.