Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Pirkko haluaa Kem­pe­lee­seen uuden kir­jas­to­ta­lon: "Alun perin vä­liai­kai­set, liian pienet ja huo­nos­ti saa­vu­tet­ta­vat kaup­pa­kes­kuk­sen ylimmän ker­rok­sen tilat eivät vastaa enää kir­jas­to­lain henkeä"

Kempeleen naapurikunnat ovat uusineet ahkerasti omia kirjastojaan: Tyrnävä sai upean Mylly-kirjastonsa vuonna 1994, Oulun kaupunkiin nykyään kuuluva Oulunsalo uuden rakennuksen kauppakeskus Kapteenin parhaalle paikalle vuonna 2005 ja Liminka hienon kirjastotalon vuonna 2012.

Surukseni on todettava, että Kempeleessä ”pääkirjasto” sijaitsee edelleen Zeppelinin kauppakeskuksen kolmannessa kerroksessa, sinnehän se sijoitettiin väliaikaisena ratkaisuna vuonna 1995. Kirjaston palvelut ja henkilökunta ovat erinomaisia, mutta tila on auttamatta vanha ja pieni eikä täytä nykyaikaisen kirjaston vaatimustasoa. Tietotorin kirjasto koulukeskuksessa taas on melko huonosti saavutettava ja tiloiltaan suppea.

Kirjastolain 6 §:n mukaan kirjaston tulee tarjota tiloja oppimiseen, harrastamiseen, työskentelyyn ja kansalaistoimintaan.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tilauksella pääset lukemaan rajoituksetta tämän ja muita kiinnostavia artikkeleita. Voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.