Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Pienen lapsen traa­gi­nen kuolema lii­ken­ne­on­net­to­muu­des­sa jär­kyt­tää Kem­pe­let­tä, kunta aloitti krii­si­työn osal­lis­ten tu­ke­mi­sek­si – "Ei ole sanoja"

Poliisi kertoi torstaina, että autoilija oli ajanut onnettomuushetkellä pihastaan hiljaista vauhtia ja ollut kääntymässä. Kuljettaja on täysi-ikäinen.

Kolmivuotiaan lapsen traaginen kuolema keskiviikkona liikenneonnettomuudessa on järkyttänyt Kempelettä.

Kunnassa aloitettiin heti tapahtuneen jälkeen kriisityö onnettomuudessa osallisina olleiden tueksi, kertoo kunnanjohtaja Tuomas Lohi.

– Lapsen kuolema on järkyttävä ja yhteisöä laajasti koskettava tapahtuma. Ei ole sanoja, voin vain ottaa osaa syvään suruun.

Kempeleen seurakunta on mahdollisesti järjestämässä hartaustilaisuuden onnettomuudessa kuolleen lapsen muistoksi. Arkistokuva.
Kempeleen seurakunta on mahdollisesti järjestämässä hartaustilaisuuden onnettomuudessa kuolleen lapsen muistoksi. Arkistokuva.
Kuva: Jouko Keränen

Tapahtunutta on käyty läpi varhaiskasvatuksessa ja koululla lasten sekä henkilökunnan kanssa kriisisuunnitelman mukaisesti, Lohi kertoo. Myös koteja tullaan tiedottamaan asiasta.

Kempeleen seurakunta on mahdollisesti järjestämässä hartaustilaisuuden tulevina päivinä. Päätöstä ei vielä torstaina ollut tehty, kertoo viransijaisena kirkkoherrana toimiva Erja Oikarinen.

– Katsomme asiaa muutaman päivän päästä. Nyt menossa on vielä shokkivaihe, Oikarinen perustelee.

Seurakunnan työntekijät ovat käytettävissä keskusteluavuksi.

Kolmevuotias potkupyörällä liikkunut lapsi kuoli jäätyään auton alle Kempeleen keskustassa keskiviikkona noin kello puoli kuuden aikaan illalla. Lapsi oli vanhemman valvonnassa.

Oulun poliisin mukaan naapuritalosta liikkeelle lähtenyt autoilija ei ollut havainnut lasta. Poliisi kertoi torstaina lisätietona, että autoilija oli täysi-ikäinen ja ajoi onnettomuustilanteessa hiljaisella vauhdilla. Hän oli lähtenyt pihastaan ja kääntynyt kulkusuunnassaan oikealle.

Paikalle hälytettiin sairaankuljetuksen ja pelastuslaitoksen yksiköitä. Lapsen henkeä ei kuitenkaan saatu pelastettua.

Poliisi tutkii tapahtunutta liikenneturvallisuuden vaarantamisena ja kuolemantuottamuksena. Alkoholilla ei ollut osuutta onnettomuuteen.

25.8. kello 15.32: Lisätty poliisin torstaina kertomat lisätiedot onnettomuustilanteesta.