Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Pe­las­tus­joh­ta­jat muis­tut­ta­vat, että pe­las­tus­toi­mi on osa hy­vin­voin­tia­luet­ta: "Pe­las­tus­toi­mes­ta ky­sy­tään monesti epä­oleel­li­sia asioita var­si­nais­ten pal­ve­lu­jen kan­nal­ta"

Aluevaalit

Aluevaaleissa, etenkin vaalikoneissa ja -keskusteluissa, korostuu sote-uudistus. Pelastustoimesta kysytään ja puhutaan vähän, monesti epäoleellisia asioita varsinaisten palvelujen kannalta.

Pelastustoimen osuus hyvinvointialueen kokonaismenoista tulee olemaan vain muutaman prosentin. Toimialamme vaikuttavuus alueen turvallisuuteen on kuitenkin budjettiaan suurempi. Pelastuslaitoksen asiakkaita ovat kaikki alueen asukkaat, yritykset ja laitokset, kunnat sekä alueella liikkuvat ja oleskelevat ihmiset. Asiakkuus korostuu  silloin, kun pelastuslaitoksen apua tarvitaan kiireellisesti onnettomuustilanteissa.

Pohjois-Pohjanmaan pelastuslaitos tulee hoitamaan alueellaan vuosittain noin 6 000 lakisääteistä palotarkastusta alueen yrityksissä, laitoksissa ja kodeissa. Lisäksi se antaa turvallisuuskoulutusta alueella kaikkiaan noin 50 000 asukkaalle lapsista ikäihmisiin. Pelastuslaitos myös antaa rakentamiseen ja kaavoitukseen liittyvää ohjausta sekä neuvontaa yli 1 500 lausunnolla.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.