Mainos: Jakajaksi Kaleva Mediaan kesän ajalle - tutustu ja hae tästä

Pa­ko­pe­li taipuu myös fy­sii­kan ja kemian tun­neil­le – mistä on kyse? Katso video!

Liminka
-
Kuva: Alma Nevalainen

Tupoksen koululla on kehitelty oppilaille pakopeli fysiikan ja kemian tunneille. Muutaman päättelykykyä vaativan tehtävän jälkeen selviää koodi, jolla saa lukollisen laatikon auki.

Matemaattisten aineiden opettaja Tiina Saukkoriipi-Haapala kertoo idean pakohuonepeliin lähteneen koulutuksesta, jossa oli vastaavanlaista toimintaa. Saukkoriipi-Haapalan kanssa ideaa lähti kehittämään yläkoulussa muun muassa maantietoa ja biologiaa opettava Mari Simonen. Ensimmäisen kerran peliä kokeiltiin ennen korona-aikaa.

Saukkoriipi-Haapala kertoo pakopelin olevan toteutettu kouluympäristöön sopivaksi siten, että moni ryhmä voi pelata peliä yhtä aikaa.

– Pientä fiilailua on aina tehtävissä ja muissa, hän kommentoi pelin kulusta. Hän tunnustaa suunnitteluprosessin sisältäneen pitkiä työpäiviä ja väsyneitä aivoja. Saukkoriipi-Haapalan mukaan toiset oppilaat innostuvat pelistä enemmän kuin toiset.

– Itse olen ajatellut tämän olevan vähän vaihtelua normaaliin arkeen, hän lisää.

Pelaajat työskentelevät pienissä ryhmissä omaan tahtiin samojen toiminnallisten tehtävien äärellä. Kahdeksasluokkalaisten mielestä pakopeli on ollut mielenkiintoinen ja parempaa kuin fysiikka.

Oppilaat kertoivat toivovansa samankaltaisia pelejä muillekin oppitunneille, etenkin äidinkielen tunneille.

Katso millainen on fysiikan ja kemian tuntien pakopeli.
Video: Alma Nevalainen