Lukijakilpailu: Keksi Ran­ta­la­keu­den ka­rit­sal­le nimi ja voita lah­ja­kort­ti!

Mainos: Lakeusrakkauden vahvistaja. Tutustu Rantalakeus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Lukijalta
Mielipidekirjoitus
Tilaajille

Ovatko viestit lasten ja nuorten li­sään­ty­väs­tä pa­hoin­voin­nis­ta hä­ly­tys­kel­lo­ja yh­teis­kun­nan sy­vem­mäs­tä ke­hi­tyk­sen vi­nou­mas­ta?

Perhe on paras- tv-ohjelma osui silmiini. Kiinnostuin otsikosta, ja kas vain se paljastuikin apinayhteisöstä kertovaksi. Entä ihmisten perheet?

Psykiatri Boyce on tutkinut, miksi lapset ovat erilaisia. Miten kaikki voisivat kukoistaa?  Keskiöön nousee stressinsietokyky. Sekä apinoilla että ihmisillä 15-20 prosenttia jälkeläisistä näyttää omaavan erityisen herkkyyden. He ovat alttiita ympäristön vaikutuksille. Hyöty populaatiolle on se, että nämä aistivat vaaroja muiden eduksi. Myönteisessä ilmapiirissä nämä ”orkideat” tuovat edistystä enemmistölle, joka on kuin sitkeästi juuriaan levittävä voikukkakenttä. ”Voikukat” kestävät paremmin ympäristön aiheuttamia kolhuja, vanhempiensa tekemiä ”virheitä”.

Oletko nähnyt keskenään riehuvan lapsijoukon ja sivussa yksin seisovan aran pienokaisen? Keltinkangas-Järvinen on ihmetellyt, miksi aikamme suosii ulospäinsuuntautuneisuutta, kovuutta ja kilpailua alusta alkaen.

Lue Digiä 1 kk _vain 1 €_

Tutustu, voit peruuttaa tilauksen koska tahansa.