Mainos: Tutustu Rantalakeus Digiin eurolla kuukausi - tilaa tästä

Ou­lun­sa­lon En­tis­ajan Jou­lu­mark­ki­nat jär­jes­te­tään taas ko­ro­na­tauon jälkeen – ensi vii­kol­la pai­kal­la on Jou­lu­puk­ki­kin ja kir­kos­sa kon­ser­toi­daan

Joulumarkkinat pidetään 20.-21. marraskuuta.

Oulunsalo
Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinat keräävät taas suuren yleisön.
Oulunsalon Entisajan Joulumarkkinat keräävät taas suuren yleisön.
Kuva: Arkisto/Heli Rintala

Entisajan Joulumarkkinat järjestetään vuoden tauon jälkeen Oulunsalon kotiseutumuseon ja seurakuntakeskuksen pihapiirissä 20.-21. marraskuuta. Markkinoilla on runsaasti myyjiä kauppaamassa käsintehtyjä, aitoja ja jouluisia tuotteita.

Markkinoilla voi myös seurata monenlaista ohjelmaa, kuten musiikkia sekä Lucia- ja tiernaesityksiä. Tapahtumassa pääsee kuuntelemaan joulusatuja, tapaamaan Joulupukin, ihailemaan alpakoita ja nauttimaan joulupuurosta. Avoinna olevaan kotiseutumuseoon on tuotu entisajan joulutunnelma koristeluineen ja kattauksineen. Oulunsalon kirkossa on lauantaina konsertti markkinoiden päätteeksi kello 16.

Mukana on useita yhdistyksiä esittelemässä toimintaansa. Esimerkiksi partiolippukunta Oulunsalon Norret ja historiaa elävöittävä yhdistys Pohjanväki ry., jonka tarkoitus on elävöittää historiaa kaikissa sen eri muodoissa - erityisesti rautakautta ja viikinkiaikaa Suomessa.

Joulumarkkinat järjestää Kotiseutuseura Oulunsalo ry yhdessä Oulun kaupungin toimijoiden Museo- ja tiedekeskus Luupin ja Kulttuuritalo Valveen sekä Oulunsalon seurakunnan kanssa. Mukana on myös muita paikallisia toimijoita ja järjestöjä.