Mainos: La­keus­rak­kau­den vah­vis­ta­ja. Tutustu Ran­ta­la­keus Digiin 1 kk 1 €. Tilaa tästä.

Tilaajille

Ossi ja Lauri huo­leh­ti­vat siitä, että kalassa ja lihassa maistuu aito lep­pä­sa­vu – ­Hai­luo­dos­sa ha­ke­te­taan leppää Poh­jois-Suo­men tar­pei­siin

Hailuoto
Lauri Suomelan huolehtii veljensä Ossi Suomelan kanssa pohjoissuomalaisten elintarvikejalostajien leppälastuvarannosta. - Savustuslastua tarvitaan ympäri vuoden.
Lauri Suomelan huolehtii veljensä Ossi Suomelan kanssa pohjoissuomalaisten elintarvikejalostajien leppälastuvarannosta. - Savustuslastua tarvitaan ympäri vuoden.
Kuva: Heli Rintala

Lauri Suomela avaa ison hallin liukuoven. Sen takaa paljastuu säkkipinoja toinen toisensa jälkeen. Hallin katon täyttää putkisto, joka päättyy isoon siiloon. Siilosta valuu säkkeihin leppälastuja.

Tästä hailuotolaisesta hallista lähtee lastuja useimmille pohjoispohjalaisille elintarvikejalostajille, jotka haluavat savustaa tuotteitaan perinteisin menetelmin.