Op­pi­las­ky­se­lyn tulos kertoo, että alle puolet Tu­pok­sen yh­dek­säs­luok­ka­lai­sis­ta käyttää aina maskia: "Käyt­täi­sin maskia, jos siitä ei tulisi pää ki­peäk­si”

Liminka
Kuinka usein käytät maskia -kysely tehtiin kaikille Tupoksen koulun yläluokille. Tässä grafiikassa on yhdeksäsluokkalaisten tulos.
Kuinka usein käytät maskia -kysely tehtiin kaikille Tupoksen koulun yläluokille. Tässä grafiikassa on yhdeksäsluokkalaisten tulos.

Koronatilanteen vuoksi Tupoksen koulussa otettiin maskisuositus käyttöön ennen joulua.

Koulu tarjoaa oppilaille kaksi kertakäyttömaskia päivässä,  ja koulussa jaettiin myös  9. luokan oppilaille kaksi kestomaskia.

– Käytän usein maskia koulussa, kertoo yhdeksäsluokkalainen Joni Laurila.

– Koen olevani vastuullinen käyttämään maskia vallitsevan koronatilanteen takia. En pidä maskia koko ajan koulussa, koska maskin pitäminen pitkään ärsyttää kasvoja sekä vaikeuttaa hengitystä, hän kertoo.

Roope Savela sanoo, että hän ei käytä maskia ollenkaan.

– Käyttäisin, jos siitä ei tulisi pää kipeäksi, toteaa Savela.

Tupoksen koulussa näkee paljon maskeja ihmisten kasvoilla, mutta valitettavasti myös lattioilla, vaikka koulussa on lisätty roskakoreja maskeja varten. Koulun siistijät joutuvat keräämään nämä käytetyt maskit käytäviltä ja portaikoista.

Kahdeksasluokkalaiset kaikkien innokkaimpia maskin käyttäjiä

Oppilaille tekemäämme kyselyyn vastasi 58 henkilöä. Kyselymme mukaan Tupoksen koulun yläastelaisista 8. luokkalaiset käyttävät vastuullisimmin maskeja. Heistä 80,6 prosenttia käyttää maskia aina koulussa.

Kyselyyn vastanneista 9. luokkalaisista vain 43,1 prosenttia käyttää maskia aina koulussa, mikä on vähiten koko koulun yläluokista.

Yläkoululun seitsemäsluokkalaisista 57,1 prosenttia käyttää maskia aina koulussa. Suurin osa Tupoksen koulun yläastelaisista käyttää kaksi maskia päivässä.

Vaikka koulu tarjoaa oppilaille makseja, jotkut oppilaat ottavat omia maskeja kouluun. Opettajat ja muu henkilökunta käyttävät aina maskia tai visiiriä koulussa.

Juttu on osa Uutisten viikkoa, jonka aikana Tupoksen koulun yhdeksäsluokkalaiset toteuttavat Rantalakeuden verkkoon sisältöä.

EDIT: 3.2.2021 kello 11.27: Korjattu otsikkoon, että alle puolet yhdeksäsluokkalaisista käyttää maskia. Aiemmin otsikossa kerrottiin tulos koko koulun osalta. Grafiikan kuvatekstiin korjattu, että tulos koskee vain yhdeksäsluokkalaisia.