Tilaajille

Ninan Vol­vol­la tehty au­to­mat­ka Eu­roo­pan halki Es­pan­jan au­rin­koon jatkuu yhä, sillä vä­li­me­rel­li­nen elä­män­me­no mais­tuu­ – "U­sei­ta suo­ma­lais­ta rassaa, kun aina asioita siir­re­tään huo­mi­seen, mutta minua ei"

Pakollinen pysähtyminen laittoi yrittäjän miettimään elämäänsä uudelta näkökantilta. Nina Parkkila toivoo, että suomalaiset ottaisivat esimerkkiä espanjalaisten perhekeskeisyydestä ja leppoisasta elämänasenteesta. Asiat kyllä järjestyvät, kun niille antaa aikaa järjestyä

Espanja, Fuengirola
Nina Parkkila ja 12-vuotias Diva Espanjan auringon alla.
Nina Parkkila ja 12-vuotias Diva Espanjan auringon alla.
Kuva: Nina Parkkilan arkisto

Kiireiset yrittäjävuodet pysähtyivät kuin seinään, kun koronakurimus rantautui Suomeen. Parturi-kampaajana työskennelleen oulunsalolaisen Nina Parkkilan ajanvarauskalenteri tyhjeni määrittelemättömäksi ajaksi ja yrittäjä joutui laittamaan sakset naulakkoon.

– Yhtäkkiä tuli aikaa pohtia, että onko elämäni sellaista, kun haluan sen olevan. Olisiko nyt oikeasti mahdollista tehdä jonkinlainen irtiotto arjesta ja järjestellä elämää siten, että voisi tehdä jotain repäisevää, ettei tarvitse sitten vanhainkodissa valehdella, mitä kaikkea sitä onkaan tullut tehtyä, Parkkila kertoo.