Niit­ta­rei­den täh­ti­hyök­kää­jä Iiro Savela kertoo, mistä hänen huip­pu­vi­reen­sä on pe­räi­sin – "Siinä vai­hees­sa tiesin, että tällä kau­del­la tulen olemaan todella hyvä"

Kaudella 2020-21 LNM salibandyn edustusjoukkueeseen siirtynyt Iiro Savela loistaa Divarin pistepörssin kärkisijoilla.

Liminka
Iiro Savela on Niittareiden luottopelaaja.
Iiro Savela on Niittareiden luottopelaaja.
Kuva: Limingan Niittomiehet

21-vuotias Iiro Savela on jatkanut pisteiden tekoa samaan tahtiin, mihin se viime kauden playoff-peleissä jäi. Hän on takonut 21 otteluun huimat 24 maalia ja 16 syöttöä. Se oikeuttaa divarin pistepörssin toiseen sijaan heti Kooveen Peteris Treksen jälkeen.

Ala-asteella Savela harrasti painia ja ala-asteen loppupuolella hän aloitti salibandyn Oulussa OLS tiikereissä. Sieltä hänen salibandyuransa on jatkunut tähän päivään asti. Hän on aina pitänyt lajeista, joissa on pallo tai jokin muu peliväline.

Savela kuvailee itseään nopeaksi, röyhkeäksi, ovelaksi ja tietysti kovaksi maalintekijäksi. Tänä keväänä hänen henkilökohtaisena tavoitteenaan on jatkaa samaa tahtia ja voittaa maalipörssi.

– Tämän kauden huippuvire on lähtöisin viime viime keväältä, kun pleijjareissa aloin onnistumaan aika lailla kaikessa. Siinä vaiheessa tiesin, että tällä kaudella tulen olemaan todella hyvä, Savela kertoo.

Savela on toisena Divarin pistepörssissä.
Savela on toisena Divarin pistepörssissä.
Kuva: Limingan Niittomiehet

Savela kertoo yrittävänsä vaikeitakin juttuja joukkueen harjoituksissa. Ne tuovat hänelle itseluottamusta tehdä erilaisia ratkaisuja peleissäkin. Harjoituksissa hän tekee jutut täydellä teholla, ja se heijastuu myös peleihin.

Viime kaudella joukkueen nousujohteinen kausi päättyi pettymykseen, kun Niittarit hävisi välieräottelut Porin Karhuille numeroin 6-4 ja 4-3. Savela kertoo, että tänä keväänä joukkueen tavoitteena on ottaa runkosarjasta kotietu playoffeihin, jossa tavoitellaan tietenkin nousua Suomen salibandyn ylimmälle sarjatasolle, F-liigaan.

Salibandyn ohella Savela käy töissä ja vapaa-ajallaan hän viettää aikaa perheensä, kavereidensa ja koiransa kanssa.

– Chillaaminen, musiikin kuuntelu ja lenkki koiran kanssa kuuluvat pelipäivään, Savela kertoo.

Hän paljastaa latautuvansa peliin kuuntelemalla sytyttävää musiikkia. Hyvä pelifiilis käynnistyy hallilla, kun joukkue käy ulkona ennen pallollista lämmittelyä. Myös joukkuekavereiden tsemppaaminen nostaa pelifiilistä.

Savela pelaa hyökkääjänä.
Savela pelaa hyökkääjänä.
Kuva: Limingan Niittomiehet

Tällä kaudella Niittarit on esittänyt varmoja otteita. Tällä hetkellä se majailee divarin runkosarjan toisella sijalla 44 pisteellä helsinkiläisen M-Teamin takana. Seuraava peli pelataan Limingassa Krankka-areenalla 12.2 Tampereelta tulevaa Soittorasiaa vastaan. Savelan mukaan varmasti viihdyttävää ottelua kannattaa tulla seuraamaan paikan päälle, sillä jaossa ovat tärkeät pisteet.

Iiro Savela

21-vuotias.

Pelaa salibandya Limingan niittomiesten edustusjoukkueessa.

Pelipaikkana hyökkääjä.

Pelivuosia takana 10.

Kaudella 2021-22 Divarin parhaita pistemiehiä. Hän on loihtinut tällä kaudella 24 maalia ja 16 syöttöä.

Juttu on kirjoitettu Tupoksen koulun nuorten verkkotoimituksessa, joka 7.-11. helmikuuta tuottaa sisältöä Rantalakeuden verkkoon.